![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Krémes tejszínes tészta vajpuha csirkemellel: 30 perces ebéd
Sokan azért nem kedvelik a tésztaételeket, mert hamar éhesek lesznek utánuk, pedig ha hússal és tejszínnel készülnek, igen laktatóak lesznek.
A tejszínes csirke a világ legegyszerűbben elkészíthető ételei közé tartozik. A fogás előállítása valóban nem nehéz, ráadásul nagyon finom, és egy kis kreativitással rengeteg izgalom csempészhető bele. Most csemegekukoricával és újhagymával dúsítva ajánljuk.
Talán unalmasnak tűnhet az étel ízesítése, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet még ízletesebbé varázsolni. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor keverj a tejszínhez 1 evőkanál dijoni mustárt, és chilipehellyel is feldobhatod. A mediterrán ízek is jól állnak a fogásnak, 1 teáskanál oregánót is adhatsz hozzá.
Tálalásnál a friss petrezselyemről vagy a reszelt sajtról se feledkezz meg!
A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkokra. A megtisztított újhagymát vágjuk finomra.
Az előkészített húst kevés olajon pirítsuk 10-15 percig, közben gyakran kevergessük, és adjuk hozzá a fűszereket: sót, borsot, fokhagyma-granulátumot. Ezután forgassuk a húshoz a lecsepegtetett kukoricát és az előkészített újhagymát is. Körülbelül 8-10 perc után öntsük fel tejszínnel, és főzzük rottyanásig.
Az elkészült tejszínes csirke mellé kínáljunk rizst vagy tésztát.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu