A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Szórjuk rá a lisztet, és kevergessük addig, amíg színt kap. Lassan öntsük hozzá a tejszínt, keverjük simára, majd forraljuk fel. Akkor jó, ha besűrűsödik és sima az állaga.
Vegyük le a tűzről, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy nagy tűzálló tálba rétegezzük a karalábészeleteket, a répákat, a paprikát, majd öntsük rá a tejszínes mártást úgy, hogy minden réteget jól befedjen.
Szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal, fedjük le alufóliával, majd tegyük be az előmelegített sütőbe. Süssük 40 percig, de az utolsó 10-15 percre vegyük le a fóliát, hogy szépen megpiruljon.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit pihenni. Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldfűszerekkel.