Alig valamiből készül a csodálatos karalábé-krémleves: tejszíntől lesz selymes

karalabe-kremleves2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A karalábéból készült krémleves könnyű és finom, magában is jólesik, de akár húsgombóccal is izgalmassá lehet varázsolni.

A karalábé az egyik legcsodálatosabb zöldség, mégis sokan mellőzik, pedig a káposztafélék családjába tartozó zöld nyersen és főve is finom. Egész évben könnyen hozzá lehet jutni, a felhasználása terén pedig a határ a csillagos ég. Dobj össze belőle egy vitamingazdag salátát, töltsd meg vagy tálald leves formájában.

Így lesz még finomabb!

A selymes levest több módon is különlegesebbé teheted: mikor kész van, dobj hozzá 1 marék rukkolát, a zöld frissessége remekül érvényesül a levesben. Tálalásnál krutonnal vagy pirított fenyőmaggal szórd meg. Ha pedig húsimádó vagy, akkor gusztusos húsgolyókkal fogyaszd.

Tejszínes karalábé-krémleves

karalabe-kremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab karalábé
  • 1 darab burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 liter alaplé (zöldség vagy csirke) vagy víz
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított karalábét és burgonyát vágjuk egyforma méretű kockákra.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a karalábé- és krumplikockákat, fűszerezzük sóval és borssal, és öntsük fel az alaplével.

A levest főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd botmixerrel pürésítsük simára. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, és 3-4 perc alatt forraljuk egybe.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük