
Alig valamiből készül a csodálatos karalábé-krémleves: tejszíntől lesz selymes

A karalábéból készült krémleves könnyű és finom, magában is jólesik, de akár húsgombóccal is izgalmassá lehet varázsolni.
A karalábé az egyik legcsodálatosabb zöldség, mégis sokan mellőzik, pedig a káposztafélék családjába tartozó zöld nyersen és főve is finom. Egész évben könnyen hozzá lehet jutni, a felhasználása terén pedig a határ a csillagos ég. Dobj össze belőle egy vitamingazdag salátát, töltsd meg vagy tálald leves formájában.
Így lesz még finomabb!
A selymes levest több módon is különlegesebbé teheted: mikor kész van, dobj hozzá 1 marék rukkolát, a zöld frissessége remekül érvényesül a levesben. Tálalásnál krutonnal vagy pirított fenyőmaggal szórd meg. Ha pedig húsimádó vagy, akkor gusztusos húsgolyókkal fogyaszd.
-
2023-08-12 07:50:02
-
2023-07-04 07:50:02
-
2023-04-29 11:08:01
Tejszínes karalábé-krémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab karalábé
- 1 darab burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 liter alaplé (zöldség vagy csirke) vagy víz
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A megtisztított karalábét és burgonyát vágjuk egyforma méretű kockákra.
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután dobjuk rá a karalábé- és krumplikockákat, fűszerezzük sóval és borssal, és öntsük fel az alaplével.
A levest főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd botmixerrel pürésítsük simára. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, és 3-4 perc alatt forraljuk egybe.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!