Vajpuha, tejszínes csirkemell: egyszerűen készül a mennyei fogás
A csirkemellcsíkok tejszínes mártásban készülnek gombával és újhagymával. Az ízletes étel kezdőknek is sikerülni fog, hétköznap vacsorára remek választás.
Csirkehús és sok zöldség alkotja a tartalmas fogást, mely a tejszínes szósztól és a tárkonytól lesz ellenállhatatlan. A fogást érdemes továbbgondolni, mehet bele gomba, zeller, kelbimbó vagy más zöldség, amit jónak vélsz.
A kiadós étel kifejezetten frissen, melegen finom, ezért érdemes annyit készíteni belőle, amennyi egy étkezés alatt elfogy. Mivel ez egy könnyen összedobható fogás, kezdők is bevállalhatják. A szaftos ragut kínáld rizzsel vagy tésztával.
Először készítsük elő az alapanyagokat: a megtisztított húst vágjuk tetszőleges kockákra vagy csíkokra. A megtisztított hagymát vágjuk finomra. A megpucolt fokhagymát reszeljük le. A megtisztított sárgarépát aprítsuk kis darabokra.
Az előkészített hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd rögtön a húst is keverjük hozzá. A húst fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal, közben pirítsuk fehéredésig.
Ezután keverjük hozzá az előkészített sárgarépát, borsót és kukoricát. Amikor a hús és a zöldségek teljesen megpuhultak (15-20 perc), öntsük fel tejszínnel, és rottyanásig főzzük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu