Teljes kiőrlésű, méztől puha keksz – Extra gyors sütemény kávé mellé
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Van egy fémdobozom, amiben az életmentő kekszeimet tartom, ez a doboz sosem ürülhet ki.
Nem állítom, hogy nassolni egészséges, sőt, de ha már mindenképpen kívánunk a kávénk mellé valami rágcsálnivalót, akkor együnk egy kicsit egészségesebbet. A teljes kiőrlésű lisztből készült sütemény rögtön jó választás, ráadásul cukor helyett mézzel édesítjük.
A méz energia- és szénhidráttartalma is kevesebb, mint a cukoré, de ettől még óvatosan kell fogyasztani, mert a vércukorszintet ugyanolyan gyorsan megemeli. Süteményekbe legjobban az akácméz illik, ezt a kekszet is ezzel a fajtával édesítettük.
Teljes kiőrlésű mézes keksz
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 80 gramm akácméz
- 50 milliliter olívaolaj
- 1 darab tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverjük össze egy tálban. A közepébe csináljunk egy mélyedést, öntsük bele az olívaolajat, a tojássárgáját és csurgassuk bele a mézet. Először kanállal keverjük össze a masszát, majd a kezünkkel is gyúrjuk össze. Takarjuk le műanyag fóliával, majd tegyük negyed órára a hűtőszekrénybe. Ha kivettük, egy lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, majd egy pohár vagy sütikiszúró segítségével készítsünk belőle kekszeket.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük őket 15 perc alatt aranybarnára.
Fotó: Getty Images