Tepsiben sült feta és paradicsom: mártogatós és tésztaszósz is lehet

3
Nyomtatás
Tepsiben sült feta és paradicsom cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az egyszerűen készült, de annál ízletesebb fogást próbáld ki bagettel tunkolva vagy tésztával egybeforgatva.

A gyorsan összedobható, finom recepteket mindenki szereti, ilyen ez a feta sajtos is, amit rengeteg lehetőséged van feldobni plusz alapanyagokkal. Ha még izgalmasabban készítenéd el, akkor tegyél még a tepsibe cukkini-, padlizsán- vagy paprikadarabokat. Az ínyencek kapribogyóval dúsítva is kipróbálhatják ezt a szerethető fogást.

Így kínáld

Akár pirítósra is kenheted a sült fetát és a sajtot, de krémesre is törheted, majd tésztával egybeforgatva kínálhatod. Tészta helyett rizzsel vagy bulgurral is kipróbálhatod.

Tepsiben sült feta és paradicsom

Tepsiben sült feta és paradicsom ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg feta sajt
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 levél bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olívaolaj, szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az egész feta sajtot helyezzük a tepsi közepére.

A paradicsomot mossuk meg, majd helyezzük a tepsibe a feta sajt köré. Ezután szórjuk meg a finomra aprított fokhagymával, a finomra aprított bazsalikommal, sóval és borssal, majd locsoljuk meg olívaolajjal.

A tepsit toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon