Édes, fényes mázzal készült teriyaki csirkemell: elronthatatlan a receptje

teriyakicsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A teriyaki csirke ízletes japán fogás, melyet otthon is összedobhatsz, méghozzá pillanatok alatt, játszi könnyedséggel.

A hagyományos japán konyhára a tradíció, harmónia és az esztétika jellemző. Az étkeiket nagy gondossággal alkotják meg, melyeknek a látványa ínycsiklandó. A különleges fogások otthon is elkészíthetők, az alapanyagok lehet, egy kis utánajárást igényelnek, de az ételek meglepő egyszerűséggel készülnek.

A teriyaki csirke az egyik legnépszerűbb japán fogás, csirkemellből készül, de csirkecombból is kipróbálhatod. Az étel különleges ízéért a szójaszósz, a mirin és a szaké felel. A ragacsos mázat egy kis darab reszelt gyömbérrel még izgalmasabbá teheted. A japánok nagyon szeretik a pirított szezámmagot, gyakori, hogy a teriyaki csirkét is egybeforgatják vele, ha szeretnéd, próbáld ki.

Teriyaki csirkemell egyszerűen

tcsct

Hozzávalók 3 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál mirin
  • 4 evőkanál szaké
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal mindkét oldalán.

Az olajat öntsük serpenyőbe, és közepes láng felett forrósítsuk fel.

A húst tegyük a serpenyőbe, mindkét oldalán süssük 7-8 percig.

Míg a hús sül, keverjük össze a szósz hozzávalóit (cukor, szójaszósz, mirin, szaké).

A szószt öntsük a húshoz, süssük 2-3 percig, közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldalán kapjon belőle.

Az elkészült húst szeleteljük fel, öntsük rá a maradék szószt. A teriyaki csirke mellé rizst és párolt zöldségeket kínáljunk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük