Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

2
Nyomtatás
Tesztaszosz-fodros-kelbol-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az ízbomba tésztaszósz fodros kelből és sok fokhagymából készül, gyorsan összedobhatod, így hétköznapra is szuper választás, ha meleg vacsorára vágysz!

A fodros kelt nemcsak smoothie-kba és zöldturmixokba teheted, de tésztaszószban is felhasználhatod. Ennél a változatnál a zöld leveles mellé többek között fokhagyma, chili és mustár is kerül, és reszelt citromhéj ad neki üdeséget.

A szószt könnyen elkészítheted, amíg a tészta fő, így fél órán belül gyors és finom vacsorát tehetsz az asztalra. Ha pedig szereted az egyszerű szószokkal készülő tésztaételeket, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak.

Tésztaszósz fodros kelből

Tesztaszosz-fodros-kelbol

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy csokor fodros kel
  • 400 g penne vagy más száraztészta
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 2 ek. mustár
  • 0.5 tk. szárított chilipehely
  • 0.5 közepes citrom leve és reszelt héja
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelt mossuk meg, a vastagabb szárakat vágjuk ki, és daraboljuk fel. Forraljunk vizet, és 5-6 percig főzzük a kelt. Szűrjük le, és öblítsük le hideg vízzel.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát is, szűrjük le, és tegyük félre.

Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb serpenyőben, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a fehérbor, és főzzük 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.

Kanalazzuk át aprítógépbe, adjuk hozzá a leszűrt kelt és a szósz többi hozzávalóját, és dolgozzuk krémesre. Ha nagyon sűrű, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet is.

Öntsük a megfőtt tésztára, alaposan forgassuk össze, és már fogyaszthatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon