![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Csökkenti a testzsírt és az éhséget, gátolja az elhízást: a fodros kel 3 áldásos hatása
A fodros kel nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, amik mind-mind támogatják az anyagcsere-folyamatokat és a fogyást.
A fodros kelt nemcsak smoothie-kba és zöldturmixokba teheted, de tésztaszószban is felhasználhatod. Ennél a változatnál a zöld leveles mellé többek között fokhagyma, chili és mustár is kerül, és reszelt citromhéj ad neki üdeséget.
A szószt könnyen elkészítheted, amíg a tészta fő, így fél órán belül gyors és finom vacsorát tehetsz az asztalra. Ha pedig szereted az egyszerű szószokkal készülő tésztaételeket, akkor ezek a receptek is tetszeni fognak.
A kelt mossuk meg, a vastagabb szárakat vágjuk ki, és daraboljuk fel. Forraljunk vizet, és 5-6 percig főzzük a kelt. Szűrjük le, és öblítsük le hideg vízzel.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát is, szűrjük le, és tegyük félre.
Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb serpenyőben, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, együtt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a fehérbor, és főzzük 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
Kanalazzuk át aprítógépbe, adjuk hozzá a leszűrt kelt és a szósz többi hozzávalóját, és dolgozzuk krémesre. Ha nagyon sűrű, adjunk hozzá néhány evőkanál vizet is.
Öntsük a megfőtt tésztára, alaposan forgassuk össze, és már fogyaszthatjuk is.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu