Omlett kicsit másképp: szójaszósszal és jázminrizzsel akár főfogásnak is beillik

Thai omlett cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Omlettet sütni nagyon egyszerű és sokkal elegánsabban hangzik, mint a rántotta. Ez a thai változat ráadásul szójaszósszal készül, amely tökéletesen illik a tojáshoz.

Omlettet sütni semmivel sem bonyolultabb, mint rántottát, egész egyszerűen csak úgy kell bánni vele, mint a palacsintával: amikor az egyik fele megsült, óvatosan meg kell fordítani. Ez a változat a thai ízek kedvelőit célozza meg - szójaszósz kerül a tojásba, így nem is kell külön sózni. Aki igazán tartalmas fogásra vágyik, főzzön mellé egy adag rizst is. 

Az omlettet a saját igényeidre és éhségedre szabva tudod elkészíteni, akár olyat is összeállíthatsz, amely egész napra eltelít: az omlett gombával is finom, ráadásul akkor plusz fehérjét is viszel be a szervezetedbe. 

Thai omlett

Thai omlett recept

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab tojás
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olaj (a sütéshez)
  • ízlés szerint jázminrizs
  • ízlés szerint újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a szójaszószt és felverjük.

Felforrósítjuk az olajat a wokban vagy serpenyőben. (Érdemes wokot használni és csak kb. a felébe önteni az olajat, úgy nem lesz túlságosan nagy a felület, amelyen a tojások elkészülnek: mivel a tojás az olaj felületén fog összesülni, így ha az túl nagy felületű, akkor túlságosan nagy omlettet kapunk.)

Ha az olaj elérte a 180 fokot, óvatosan beleöntjük a felvert tojást. Pár percig sütjük, majd ha az alja már elkezdett kicsit barnulni, akkor alányúlunk egy erre alkalmas eszközzel és megfordítjuk.

Adunk neki még 1 percet, majd papírral bélelt tányérra szedjük. Jázminrizzsel és egy kis felkarikázott újhagymával tálaljuk - kész is a thai reggeli.

Ha kipróbálnál még több laktató reggelireceptet, ebben az omlettben sonka, sajt és rengeteg zöldség sül össze.

Fotó: Street Kitchen

Ezt is szeretjük