Csokis tiramisu pohárban – Ha elegáns, de egyszerű édességre vágysz
A tiramisu krémes és csodás édesség, aminek most a csokoládés, pohárdesszertes verzióját mutatom meg.
Ha finom és tápláló reggelit keresel, ez a tiramisu-zabkása a tökéletes választás: a zabpehelynek köszönhetően rostban gazdag, a joghurtnak hála fehérjedús, a kávé pedig garantáltan felébreszt koffeintartalmánál fogva!
Ne a klasszikus tiramisu ízeire számíts, hiszen a joghurt fanyarságánál fogva más lesz az összkép, de a sok-sok kakaó és kávé így is megidézi az olasz desszertet. Arról nem is beszélve, hogy már a látványtól is jól fogsz lakni, annyira mutatós pohárdesszertet rakhatsz össze a különböző rétegekből!
Magát a zabkását már előző este érdemes bekeverni, állnia kell pár órát, hogy sűrű, kanalazható legyen. A chiamagot se hagyd ki belőle, attól lesz kicsit pudingosabb az állaga. A zabkását elkészítheted teljesen vegán verzióban is, ehhez növényi italt és kókuszjoghurtot használj!
A zabkását már előző este keverjük be. Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, a chiamagot, a kakaóport, a juharszirupot, a növényi italt, a kihűlt kávét, a vaníliát és a sót. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még adhatunk hozzá juharszirupot. Fedjük le a tálat, majd tegyük egy estére a hűtőbe.
Másnap keverjük össze egy kis tálban a joghurtot és a juharszirupot.
Készítsünk elő két nagy poharat vagy tálat, majd rétegezzük bennük a kávés zabkását és a joghurtot. A joghurtos réteggel zárjunk, majd szórjuk meg kakaóporral.
Rögtön kínálhatjuk, de a hűtőben 3 napig is eláll.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu