Isteni sült rizs tojással és zöldségekkel: szójaszósztól lesz igazán finom
Az ázsiai konyhában nem csak a húsokat készítik izgalmasan, a köreteiket is érdemes kipróbálni.
A tojásos nokedli egyszerű, de annál finomabb étel, van, aki köretként kínálja, míg más csak salátával fogyasztja. A klasszikus kedvenc többféle változatban kipróbálható: érdemes túróval elkészíteni, akár pirított hagymával.
A pirított hagyma ma már szinte minden boltban megtalálható, csodás finomság, mellyel érdemes megbolondítani kedvenc receptjeinket. Most a tojásos nokedlit dobja fel a ropogós kiegészítő.
Először a nokedlit készítsük el a szokásos módon (a galuska hozzávalóit keverjük össze, majd nokedliszaggatóval szaggassuk lobogó vízbe). Amikor a galuska felúszott a víz tetejére, várjunk még 1-2 percet, majd szűrjük le. A recept ide kattintva található hozzá.
Ezután a tojásokat üssük tálba és keverjük egybe a sóval, borssal, és a tejszínt is öntsük hozzá.
Egy kevés olajat hevítsünk fel egy magas falú serpenyőben vagy edényben. Ezután dobjuk rá a nokedlit, forgassuk át, majd a tojásos keveréket és a pirított hagymát is keverjük hozzá, és néhány perc alatt süssük készre.
A tojásos nokedlit még melegen kínáljuk ecetes salátával.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu