Zöldségekkel és sajttal töltött paradicsom – Gyorsan összedobható a mennyei ebéd
A zamatos húsú paradicsomot nem csak nyersen érdemes fogyasztani, isteni előétel vagy főétel szervírozható belőle.
Vannak ételek, amelyek úgy jók, ahogy kitalálták őket, és vannak olyanok is, amelyeknek jól áll egy kis kísérletezés. A hagyományos, hússal készülő töltött paprika az egyik legkedveltebb magyaros ételünk, amelyről abban az esetben sem kell lemondanod, ha nem eszel húst.
A masszív húsmennyiséget ugyanis zöldségekkel is helyettesítheted, és ahhoz, hogy az étel a szükséges fehérjemennyiséget is fedezze, adj hozzá quinoát és csicseriborsót. Mindkét alapanyag szuper növényi fehérjeforrás, a létfontosságú tápanyagot pedig felesleges zsírok és koleszterin nélkül biztosítják.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és 4-5 perc alatt pirítsuk üvegesre benne a hagymát és a fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a paradicsomot és a répát, és fedő alatt pároljuk 5-6 percig, vagy amíg a répa roppanósra puhul.
Közeben a quinoát alaposan mossuk meg, szűrjük le, és keverjük a paradicsomos alaphoz. Adjunk hozzá 400 ml vizet, a chilipelyhet, és fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 15 percig, vagy amíg a quinoa puha nem lesz. Keverjük hozzá a csicseriborsót is.
A paprikákat mossuk meg, hosszanti irányban vágjuk félbe, és csumázzuk ki. Töltsük meg őket a quinoás töltelékkel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha a paprika már nem roppanós, de nem is túlságosan lágy.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu