Fűszeres török tojás: kifinomult reggeli ínyenceknek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Azt hittem, a tökéletes buggyantott tojáson már nem nagyon lehet sokkal többet emelni, mert magában is szép, talán a tojás legszebb formája, és ha sikerül úgy elkészíteni, hogy érintésre kicsorduljon a belsejéből a sárgája, akkor az egyik legfinomabb is.
Most kiderült, hogy lehet még egy fokozattal emelni rajta. Ebben a török receptben csak néhány dolog kerül egy tökéletes buggyantott tojás alá és fölé, mégis, ez a pár apró kiegészítő összetett és kifinomult reggelit varázsol belőle.
Eredeti környezetében nemcsak reggeliként működik, hanem mezzékből álló étkezéseken is, amikor sokféle étel kerül az asztalra egyszerre ebédre vagy vacsorára. Leggyakrabban saláta kíséri, sőt, szoktak a joghurthoz adni friss zöld fűszereket is, például kaprot.
A buggyantott tojás elkészítésének fortélyait ebben a bejegyzésben olvashatják el újra. A lent leírt török verzióhoz nagyon krémes, nagyon sűrű görög joghurtra van szükség és vagy jófajta fűszerpaprika, vagy nagyon finom fűszerpaprika olaj is kell, meg egy szelet nagyon jó kenyér.
Török joghurtos tojás
Hozzávalók 1 adaghoz
- 150 gramm görög joghurt
- 1 darab tojás
- 0.5 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors