Szaftos darált hússal töltött paradicsom: kiadós fogás, mégsem hízlal
Igazi nyárias fogás a darált hússal töltött paradicsom, ami lédús zöldségből a legfinomabb.
A paradicsom legyen érett, de kemény, mert akkor szépen meg tudod tölteni. Ezt szezonban nagyon könnyen elérheted, hiszen ilyenkor vannak lédús, édes zöldségek. A paradicsom nemcsak a szomjadat oltja, hanem laktat is, ha valamilyen magas fehérjetartalmú étellel, például túróval vagy mozzarellával tálalod, a caprese saláta tökéletes vacsora vagy előétel.
Ha szereted a töltött zöldségeket, akkor kanalazz bele túrókrémet, kicsit fűszerezd meg, és máris kész a szuper könnyed nyári vacsora.
A túrót kicsit törjük össze, majd sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a fokhagymaport és a tejfölt.
A paradicsomok tetejét vágjuk le, és kanalazzuk ki a belsejüket. A magok helyére jöhet a túrókrém, amelyet szórjunk meg apróra vágott snidlinggel. Tegyük 15 percre a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu