
Puha, sós muffin túróval és zabpehellyel gyúrva: rostban gazdag reggeli

Ha inkább a sós reggelik híve vagy, akkor villámgyorsan készíthetsz magadnak mutatós és egészséges muffint, amellyel biztosan jól fogsz lakni.
A túrós receptek mindig nagy sikert aratnak, legyen az sós vagy édes, reggeli vagy desszert. A túró fehérjében gazdag, ám kalóriában szegény alapanyag, ha csak gyümölccsel kevered össze, tökéletes uzsonnára vagy nassolni. Természetesen sütemény is készülhet belőle, sütheted mutatósan, például muffinformában.
A sós muffin kicsit különlegesebb, mint az édes, ha szereted a tojásos ételeket reggelire, akkor még a kedvenc bundáskenyeredet is sütheted muffinformában.
A zabpehely is igazi jolly joker, szintén megy édes és sós ételekhez, és liszt helyett is használhatod, ahogy ebben a túróalapú muffinban is. A tetejéről ne felejtsd a reszelt sajtot, én most mozzarellát használtam, hogy ne legyen annyira zsíros az összhatás.
Túrós-zabpelyhes muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
- 450 gramm túró
- 4 darab tojás (M-es)
- 11 evőkanál zabpehely (apró szemű)
- 1.5 kávéskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- 120 gramm sajt (reszelt)
Elkészítés:
A zabpelyhet morzsoljuk össze, vagy késes aprítóban őröljük finomabbra. Tegyük egy tálba, üssük rá a tojásokat, adjuk hozzá a túrót, a sütőport, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk 5 percet pihenni, amíg a zabpehely megszívja magát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokon légkeverésre.
A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, és osszuk szét benne a masszát, nagyjából a kapszlik háromnegyedéig érjenek. Szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük 20-25 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!