A legjobb hamis krémsajt tofuból: selymes és tartalmas feltét
Ez a finom krém szuper választás lehet a mentes napokra: szendvicsen és mártogatósként is megállja a helyét.
Ezt a hamis sajtfondüt gyorsan és egyszerűen elkészítheted. A legtöbb vegán satjtszószhoz hasonlóan nagyon egészséges, alacsony zsírtartalma miatt szívbarát, és akkor is bátran megeheted, ha laktózérzékeny vagy vegán vagy.
A hagyományos svájci sajtfondühöz (fondue au fromage) hasonlóan kevés kukoricakeményítőt és fehérbort is tartalmaz. A keményítőre azért van szükség, hogy a szósz ragacsosabb legyen, a bor pedig lazítja, és izgalmasabb ízt ad neki. Ha szeretnéd, a receptet akár sörrel is kipróbálhatod, vagy ki is hagyhatod belőle az alkoholt. Ebben az esetben pótold vízzel vagy zöldségalaplével a kieső folyadékot.
Az olívaolajon 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1 percig. Öntsük fel a fehérborral, és főzzük 3 percig, vagy amíg az alkohol elpárolog.
Adjuk hozzá a krumplit, a répát, a kesudiót, a sót és a vizet, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig. Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá minden más hozzávalót, és botmixerrel dolgozzuk simára.
Tegyük vissza a tűzre, és ismét forraljuk fel, majd vegyük le, és tetszés szerint fondüedényből kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu