Sűrű, fűszeres karfiolkrémleves: pirítóssal egytálételnek is tökéletes
Tartalmas, tápláló és hét közben is gyorsan összedobható. Nem érdemes kihagyni a hűvösebb időkben.
Ez a vegán krém egyszerű növényi alapanyagokból készül, és a folyamat sem bonyolult. Az alapja kesudió, amely egy hosszasabb áztatás után teljesen krémesre pürésíthető. Fontos, hogy ehhez a recepthez natúr, ne pedig pörkölt változatot használj, mert utóbbival diós ízt kap az elkészült krém.
A kesudióhoz olyan ízesítők is társulnak, mint a citrom, a dijoni mustár és a fokhagyma, az egészet pedig olívaolaj teszi selymessé.
Lényeges, hogy a kesudiót legalább 3 óráig áztasd forró vízben, mert csak akkor tudod teljesen krémesre turmixolni, ha kellőképpen megpuhul.
A kesudiót áztassuk forró vízbe 3 órára. Szűrjük le.
Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, és pürésítsük teljesen krémesre.
Elkészítés után folyékony lesz az állaga, de néhány órás hűtés után megdermed, és besűrűsödik. Éppen ezért készítsük el tálalás előtt legalább 4 órával.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu