Vegán tejföl házilag: elfelejtheted a bolti változatot

Kesu-tejfol-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts krémes, ízes, gazdag textúrájú vegán tejfölt házilag, amelyet sült krumplihoz, chipsekhez és sok máshoz is felhasználhatsz mártogatósként.

Ez a vegán krém egyszerű növényi alapanyagokból készül, és a folyamat sem bonyolult. Az alapja kesudió, amely egy hosszasabb áztatás után teljesen krémesre pürésíthető. Fontos, hogy ehhez a recepthez natúr, ne pedig pörkölt változatot használj, mert utóbbival diós ízt kap az elkészült krém.

A kesudióhoz olyan ízesítők is társulnak, mint a citrom, a dijoni mustár és a fokhagyma, az egészet pedig olívaolaj teszi selymessé.

Lényeges, hogy a kesudiót legalább 3 óráig áztasd forró vízben, mert csak akkor tudod teljesen krémesre turmixolni, ha kellőképpen megpuhul.

Vegán tejföl

Kesu-tejfol

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 180 g nyers kesudió (beáztatva és leszűrve)
  • 120 ml víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk dijoni mustár
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk hagymagranulátum
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót áztassuk forró vízbe 3 órára. Szűrjük le.

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, és pürésítsük teljesen krémesre.

Elkészítés után folyékony lesz az állaga, de néhány órás hűtés után megdermed, és besűrűsödik. Éppen ezért készítsük el tálalás előtt legalább 4 órával.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük