Hússal és zöldborsóval készült nyári pörkölt: kiadós és nagyon finom
Nagyon tartalmas lesz a nyári pörkölt, ha sok friss zöldborsóval gazdagítod, a különleges zamatát pedig a kaportól kapja.
Ez a pörkölt egy különleges amerikai étel, amit a Virginia állambeli Brunswick megye ihletett, innen kapta a nevét is. Noha ott már az idők során feledésbe merült, Georgia állam nem hagyta magára ezt a remek ételt.
Titka a többféle húsban és a rengeteg zöldségben rejlik, a raguba kukorica, sárgarépa, paradicsom, hagyma, krumpli és bab is kerül. Önálló fogásként, köretként, de akár szendvicsbe is tökéletes.
A zöldségeket tisztítsuk, illetve mossuk meg. A hagymát vágjuk fel apróra. A krumplit hámozzuk meg, és a megmosott paradicsommal együtt vágjuk fel kisebb kockákra.
A bab- és kukoricakonzervekről öntsük le a levet.
A főtt húsokat, ami esetünkben csirkecomb és tépett sertéshús, vágjuk apróbb darabokra.
Közepes lángon olvasszunk fel a vajat egy nagy fazékban. Adjuk hozzá a felaprított hagymákat, és dinszteljük meg.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott krumplit, a babot, a kukoricát, a csirkealaplevet, végül pedig a paradicsomot.
Keverjük össze, majd forraljuk fel.
Ezután fedjük le, és közepes lángon főzzük össze a hozzávalókat kb. 15 perc alatt, vagy amíg a krumpli megpuhul.
Adjunk hozzá a barbecue- és a Worcestershire-szószokat, a barna cukrot, a sót, a borsokat, az apróra vágott főtt csirkecombot és a sertéshúst.
Fedjük le, majd főzzük további 15 percig.
Ízlés szerint fűszerezhetjük még a korábban hozzáadott fűszerek bármelyikével, ha szükséges.
A lassú tűzön megpárolt ételt tálalhatjuk kukoricakenyérrel vagy káposztasalátával is akár.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu