Maradékmentő vegyes pörkölt: krumplival fő össze

10
Nyomtatás
vegyes-porkolt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A maradékmentés fogalma talán számodra sem ismeretlen. Ezúttal egy hűtőfosztogatós, vegyespörkölt-receptet mutatunk, amelybe a húsoktól kezdve a válogatott zöldségekig minden földi jóság belekerül.

Ez a pörkölt egy különleges amerikai étel, amit a Virginia állambeli Brunswick megye ihletett, innen kapta a nevét is. Noha ott már az idők során feledésbe merült, Georgia állam nem hagyta magára ezt a remek ételt.

Titka a többféle húsban és a rengeteg zöldségben rejlik, a raguba kukorica, sárgarépa, paradicsom, hagyma, krumpli és bab is kerül. Önálló fogásként, köretként, de akár szendvicsbe is tökéletes.

Vegyes pörkölt

vegyes-porkolt

Hozzávalók 8 adaghoz

A pörkölthöz:

  • 6 ek. sótlan vaj
  • 220 g vöröshagyma
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • 500 g feketebab (konzerv)
  • 350 g kukoricakonzerv
  • 700 ml csirkealaplé
  • 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 250 g barbeque-szósz
  • 1 ek. Worcestershire-szósz
  • 1 ek. barna cukor
  • 0.5 tk.
  • 0.5 kk. fekete bors
  • 0.5 kk. Cayenne-bors
  • 400 g pulled pork (vagy más főtt hús)
  • 370 g főtt csirkehús (comb vagy mell)

A tálaláshoz (opcionális):

  • kukoricakenyér
  • káposztasaláta
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk, illetve mossuk meg. A hagymát vágjuk fel apróra. A krumplit hámozzuk meg, és a megmosott paradicsommal együtt vágjuk fel kisebb kockákra.

A bab- és kukoricakonzervekről öntsük le a levet. 

A főtt húsokat, ami esetünkben csirkecomb és tépett sertéshús, vágjuk apróbb darabokra.

Közepes lángon olvasszunk fel a vajat egy nagy fazékban. Adjuk hozzá a felaprított hagymákat, és dinszteljük meg.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott krumplit, a babot, a kukoricát, a csirkealaplevet, végül pedig a paradicsomot.

Keverjük össze, majd forraljuk fel. 

Ezután fedjük le, és közepes lángon főzzük össze a hozzávalókat kb. 15 perc alatt, vagy amíg a krumpli megpuhul.

Adjunk hozzá a barbecue- és a Worcestershire-szószokat, a barna cukrot, a sót, a borsokat, az apróra vágott főtt csirkecombot és a sertéshúst.

Fedjük le, majd főzzük további 15 percig. 

Ízlés szerint fűszerezhetjük még a korábban hozzáadott fűszerek bármelyikével, ha szükséges.

A lassú tűzön megpárolt ételt tálalhatjuk kukoricakenyérrel vagy káposztasalátával is akár.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon