Omlós, fűszeres pulled pork házilag: a lassú sütés a titka

pulled-pork
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem egy ötperces étel, de elronthatatlan a pulled pork receptje, kezdők is bátran nekiállhatnak egy ráérősebb napon.

Fűszeres tépett húst, avagy pulled porkot készíteni nem nagy ördöngösség, viszont elég időigényes, hiszen lassan, alacsony hőfokon, sokáig sül. Ennek köszönhetően lesz olyan omlós, hogy szinte szétesik, egy villa segítségével könnyedén szálaira lehet szedni. 

A húst érdemes jól megfűszerezni, a só, bors mellé mehet rá füstölt pirospaprika, zöldfűszerek, akár kevés chilipor is. Ezeket alaposan bele kell dörzsölni a lapockába, így átjárja majd kívül, belül. 

A kész tépett húst érdemes valamilyen szósszal egybekeverni, a BBQ tökéletes választás, utána pedig szendvicsbe is pakolhatod, de köret mellé is kínálhatod.

Pulled pork

pulled-pork2

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 2 kg sertéslapocka
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 3 tk
  • 2 tk bors
  • 3 tk füstölt paprika
  • 2 tk oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, de hagyjuk egészben. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe.

A fűszereket keverjük össze egy kis tálkában.

A húst kenjük be az olajjal alaposan, majd szórjuk rá és dörzsöljük bele a fűszereket. 

Tegyük a fűszeres húst egy mélyebb sütőtálba/öntöttvas edénybe, szórjuk mellé a hagymákat. Fedjük le a tálat tetővel, vagy ha nincs, alufóliával.

Toljuk a sütőbe kb. 3 órára, vagy míg szétesik teljesen a hús.

Hagyjuk picit hűlni, majd két villa segítségével szedjük szét szálakra a húst.

Házi BBQ-szósszal kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük