Mutatjuk, hogy készül Tom Cruise világbajnok carbonarája: krémes fogás gyorsan

Nyomtatás
cscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az amerikai filmsztár, Tom Cruise nem veti meg a finom falatokat, szeret nassolni, de ha fakanál kerül a kezébe, akkor sem esik pánikba.

Tom Cruise már 60 éves, de ez egyáltalán nem látszik rajta. A színész fitt, tele van energiával, filmjeiben a kihívásokat is bevállalja. Nincs szüksége kaszkadőrre, még akkor se, ha fennáll a veszély, hogy egy jelenet során baleset éri. Vajon mi lehet Tom Cruise kirobbanó fizikumának titka? Milyen étrendet követhet a sztár, amely hozzájárul ehhez?

A színész szereti a finom falatokat, a forgatások alatt azonban szigorú szabályok szerint él. Ilyenkor egyáltalán nem eszik cukrot, és a szénhidrátokat is kerüli. A felvételek alatt szeret nassolni, de nem csokit, csak magvakat, esetleg aszalt vagy friss gyümölcsökből csemegézik.

Saját magával szigorú, a munkatársait azonban örömmel kényezteti, gyakran meglepi őket különböző süteményekkel. A színész nagy rajongója az olasz konyha tésztacsodáinak is. Sőt, olykor még fakanalat is ragad, specialitása a carbonaraspagetti, melynek receptje nem titok, egyszerűen összedobható.

Világbajnok carbonara

csct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g spagetti
  • 12 szelet szalonna (olasz)
  • kevés olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 darab tojás
  • 250 g parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A szalonnát tetszés szerint kockázzuk fel, majd saját zsírján pirítsuk meg (ha szükséges, egy kevés olajat öntsünk alá). Tegyük félre.

Abba a serpenyőbe, amelyben a szalonna készült, öntsünk egy kevés olajat, és dinszteljük üvegesre rajta a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma összeesett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az aranybarna szalonnakockákat. Keverjük át az alapanyagokat, majd forgassuk hozzá a kifőzött tésztát és a fűszereket (só, bors).

A tojásokat üssük tálba és verjük fel.

A forró tésztát vegyük le a tűzhelyről, öntsük rá a tojást, és keverjük addig, amíg besűrűsödik. A tészta és a serpenyő hője hőkezeli majd.

A reszelt parmezánt is adjuk a tésztához, keverjük bele, míg elolvad.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon