
Laktató virslis táska házilag: krumplival gyúrt tészta az alapja

A virslis táska tésztája kellemesen puha, köszönhetően a krumplinak és a tejfölnek. Épp ezért a harapnivaló a csomagolást is jól bírja, iskolába és munkahelyre is vihető.
A jó minőségű virsli nem csak reggelire remek választás, ötletes finomságokat is készíthetsz belőle, melyeket imádnak a gyerekek, és persze a felnőttek is. A gyors virslis harapnivalók közül a leveles tésztás a legnépszerűbb, ám ha időd engedi, perec- vagy krumplival gyúrt tésztába is csomagolhatod.
A krumplis tésztába rejtett virslit el is csomagolhatod: legyen szó piknikről vagy uzsonnáról, remek választás. A harapnivaló tartalmas és finom, öröm belőle minden falat. Ha még gazdagabbra készítenéd, akkor sajtot is tehetsz a virsli mellé.
-
2023-05-26 06:30:00
-
2023-01-30 10:16:02
-
2022-12-29 08:32:01
Virslis táska

Hozzávalók 14 darabhoz
Táska:
- 50 dkg krumpli
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál tojássárgája
- finomliszt szükség szerint (körülbelül: 10 dkg)
- kevés liszt a tészta alá
- 7 darab virsli
Tetejére
- 1 darab tojás
- szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és sóval, borssal, vajjal, tejföllel törjük simára, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és apránként adagolva a lisztet (amennyit felvesz), gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk 1 cm vastagra.
A tésztát vágjuk egyforma méretű kockákra.
A virsliket vágjuk félbe.
A virslidarabokat tegyük a tésztakockákra, és csomagoljuk bele.
A virslicsomagokat éles késsel vágjuk be, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután a csomagok tetejét kenjük meg felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.
A virslicsomagokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!