Laktató virslis táska házilag: krumplival gyúrt tészta az alapja

Krumplis tésztában sült virsli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A virslis táska tésztája kellemesen puha, köszönhetően a krumplinak és a tejfölnek. Épp ezért a harapnivaló a csomagolást is jól bírja, iskolába és munkahelyre is vihető.

A jó minőségű virsli nem csak reggelire remek választás, ötletes finomságokat is készíthetsz belőle, melyeket imádnak a gyerekek, és persze a felnőttek is. A gyors virslis harapnivalók közül a leveles tésztás a legnépszerűbb, ám ha időd engedi, perec- vagy krumplival gyúrt tésztába is csomagolhatod.

A krumplis tésztába rejtett virslit el is csomagolhatod: legyen szó piknikről vagy uzsonnáról, remek választás. A harapnivaló tartalmas és finom, öröm belőle minden falat. Ha még gazdagabbra készítenéd, akkor sajtot is tehetsz a virsli mellé.

Virslis táska

Krumplis tésztában sült virsli ct

Hozzávalók 14 darabhoz

Táska:

  • 50 dkg krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál tojássárgája
  • finomliszt szükség szerint (körülbelül: 10 dkg)
  • kevés liszt a tészta alá
  • 7 darab virsli

Tetejére

  • 1 darab tojás
  • szezámmag ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk közepes méretű kockákra, majd bő, sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és sóval, borssal, vajjal, tejföllel törjük simára, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és apránként adagolva a lisztet (amennyit felvesz), gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.

A tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk 1 cm vastagra.  

A tésztát vágjuk egyforma méretű kockákra.

A virsliket vágjuk félbe.

A virslidarabokat tegyük a tésztakockákra, és csomagoljuk bele.

A virslicsomagokat éles késsel vágjuk be, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután a csomagok tetejét kenjük meg felvert tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.

A virslicsomagokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük