A legjobb házi hummusz lépésről lépésre: hasznos tippeket is mutatunk
Ez a házi hummusz elképesztően lágy, krémes és gazdag ízvilágú. Ha ezt elkészíted, nem vágysz többé a bolti változatra.
Ez a vöröslencse-krém az egyik legegszerűbb, mégis legkülönlegesebb mártogatós, amit hüvelyesből készíthetsz. Az alapja az apró szemű vörös lencse, ami a krém intenzív színét is adja, mellette pedig sok rostot és fehérjét is tartalmaz. Így nemcsak finom és tartalmas, de egészséges is lesz a kence. A lencse mellett pedig két másik különleges hozzávaló is kerül bele: az egyik egy ázsiai curryfűszer-keverék, a másik pedig a selymes kókuszkrém.
A fűszerkeverékben többek között olyan fűszerek szerepelnek, mint a koriander, a kömény, a kardamom, a kurkuma és a gyömbér – ezek az étel karakterét adják, a kókuszkrém pedig abban segít, hogy a mártogatós még lágyabb és selymesebb legyen. Az elkészült krémet fogyaszthatod chips vagy szeletelt zöldség mellé, de akár a reggeli pirítósra is kenheted, és még tacóba, burritóba is szuper!
A lencsét a babérlevéllel együtt főzzük puhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le, szedjük ki belőle a babérlevelet, és tegyük félre.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért dinszteljük 2 percig az olajon, majd vegyük le a tűzről, és kanalazzuk aprítógépbe. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és 1-2 perc alatt dolgozzuk teljesen simára. Ha a krém túl sűrű, tetszés szerint adjunk hozzá még néhány evőkanál vizet.
Kanalazzuk kisebb tálba, locsoljunk rá kevés olívaolajat, és még langyosan fogyasszuk. A maradékot hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu