Könnyed, ropogós coleslaw saláta almával: olaszos öntet kerül rá
Ez a friss és ropogós saláta pár egyszerű hozzávalóból készül, coleslaw az alapja, csak éppen almával és olasz fűszerekkel feldobva.
Ezt a friss, ropogós és egyben klasszikus salátát eredetileg 1893-ban szolgálták fel először a New York-i Waldorf Astoria szállodában. Térhódító útjára is innen indult, és vált rövid idő alatt az egyik legkedveltebb, tömegeket vonzó salátává.
Az olyan ropogós finomságok mellett, mint az alma, a friss zeller és a dió, még kerül bele citromlé, hagyma és majonéz is, így válik tökéletes kisérőjéül például egy finom steaknek vagy grillezett csirkének.
Először is készítsük elő a hozzávalókat.
Az almát mossuk meg, majd felezzük meg és magozzuk ki. Ezután vágjuk vékony szeletekre.
A zellerszárakat mossuk meg, majd ezt is vágjuk fel vékonyra.
A diót nem szükséges felaprítani. A hagymát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel vékonyra.
Tegyük az almaszeleteket egy nagy tálba, és adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet. Óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhol érje az almaszeleteket a citromlé.
Egy másik tálban keverjük össze a maradék citromlevet és a majonézt. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
Az almás keverékhez adjuk hozzá a felszeletelt zellerszárakat, a diót és a hagymát.
Végezetül csorgassuk rá a majonézes öntetet, és már tálalhatjuk is a salátakölteményt.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu