Krémes Waldorf-saláta házilag: ropogós zeller és alma is kerül bele

3
Nyomtatás
waldorf-salata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ebben a mennyei Waldorf-salátában ropogós dió, alma, zeller és krémes majonéz kap helyet, és alig negyedóra alatt készül el.

Ezt a friss, ropogós és egyben klasszikus salátát eredetileg 1893-ban szolgálták fel először a New York-i Waldorf Astoria szállodában. Térhódító útjára is innen indult, és vált rövid idő alatt az egyik legkedveltebb, tömegeket vonzó salátává.

Az olyan ropogós finomságok mellett, mint az alma, a friss zeller és a dió, még kerül bele citromlé, hagyma és majonéz is, így válik tökéletes kisérőjéül például egy finom steaknek vagy grillezett csirkének.

Waldorf-saláta

waldorf-salata

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 ek. citromlé
  • 2 db alma
  • 2 ek. majonéz
  • 3 szál zellerszár
  • 100 g dió
  • 0.5 db lila hagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Először is készítsük elő a hozzávalókat.

Az almát mossuk meg, majd felezzük meg és magozzuk ki. Ezután vágjuk vékony szeletekre.

A zellerszárakat mossuk meg, majd ezt is vágjuk fel vékonyra.

A diót nem szükséges felaprítani. A hagymát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel vékonyra.

Tegyük az almaszeleteket egy nagy tálba, és adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet. Óvatosan forgassuk össze, hogy mindenhol érje az almaszeleteket a citromlé.

Egy másik tálban keverjük össze a maradék citromlevet és a majonézt. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

Az almás keverékhez adjuk hozzá a felszeletelt zellerszárakat, a diót és a hagymát.

Végezetül csorgassuk rá a majonézes öntetet, és már tálalhatjuk is a salátakölteményt.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon