Aranybarnára sült zöldborsótócsni: gyors és finom mentőötlet

3
Nyomtatás
zoldborso-tocsni
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Noha a krumplis tócsni az ászok ásza, a burgonyán túl is van élet. Ezúttal megmutatjuk, hogyan készíthetsz zöldborsótócsnit alig 20 perc alatt.

Tócsnit nemcsak ebédre vagy uzsonnára készíthetsz, hanem reggelire is, ez a recept pedig kifejezetten jó ötlet, amikor alig van valami a hűtőben vagy a fagyasztóban.

Ehhez ugyanis csak néhány hozzávaló kell, köztük reszelt sajt, mirelit borsó, metélőhagyma, liszt és néhány fűszer. És persze a mártogatóst se felejtsd el, hiszen az teszi majd fel az i-re a pontot!

Zöldborsótócsni

zoldborso-tocsni

Hozzávalók 10 darabhoz

A tócsnihoz:

  • 30 g búzaliszt
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 0.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tej
  • 250 g mirelit zöldborsó
  • 100 g cheddar sajt
  • ízlés szerint metélőhagyma
  • 60 ml olívaolaj (a sütéshez)

A joghurthoz:

  • 120 g natúr joghurt
  • 2 tk. citromlé
  • 2 tk. olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A mirelit borsót vegyük ki a fagyasztóból, öntsük bele egy szűrőbe és tartsuk meleg víz alá pár percig, amíg felolvad.

A metélőhagymát öblítsük le, majd csepegtessük le és vágjuk fel apróra.

A tócsni hozzávalóit tegyük bele egy nagy tálba, a borsóval együtt, és alaposan keverjük össze, amíg a massza az összes borsószemet szépen befedi.

Közben készítsük el a szószt.

A szósz összetevőit tegyük bele egy közepes méretű tálkába, a fokhagymát pedig reszeljük bele. Keverjük össze, majd tegyük félre.

Süssük meg a tócsnikat.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten.

A tésztát evőkanál segítségével adagoljuk az olajba. Egyszerre csak annyit süssünk, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben.

Oldalanként süssük a tócsnikat kb. 2 percig, vagy ameddig aranybarnára és ropogósra nem sülnek.

A kisült tócsnikat szedjük papírtörlőre, majd ha lecsepegett róluk a felesleges olaj, tegyük át tányérra.

Kínáljuk mellé a citromos, joghurtos szószt, és már ehetjük is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon