Pirosra sült, ricottás cukkinitócsni: fél órán belül tálalhatod
A ricottának köszönhetően krémesre sül a belseje, míg kívülről szépen megpirul a cukkinitócsni, nem lehet betelni vele.
Tócsnit nemcsak ebédre vagy uzsonnára készíthetsz, hanem reggelire is, ez a recept pedig kifejezetten jó ötlet, amikor alig van valami a hűtőben vagy a fagyasztóban.
Ehhez ugyanis csak néhány hozzávaló kell, köztük reszelt sajt, mirelit borsó, metélőhagyma, liszt és néhány fűszer. És persze a mártogatóst se felejtsd el, hiszen az teszi majd fel az i-re a pontot!
A mirelit borsót vegyük ki a fagyasztóból, öntsük bele egy szűrőbe és tartsuk meleg víz alá pár percig, amíg felolvad.
A metélőhagymát öblítsük le, majd csepegtessük le és vágjuk fel apróra.
A tócsni hozzávalóit tegyük bele egy nagy tálba, a borsóval együtt, és alaposan keverjük össze, amíg a massza az összes borsószemet szépen befedi.
Közben készítsük el a szószt.
A szósz összetevőit tegyük bele egy közepes méretű tálkába, a fokhagymát pedig reszeljük bele. Keverjük össze, majd tegyük félre.
Süssük meg a tócsnikat.
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten.
A tésztát evőkanál segítségével adagoljuk az olajba. Egyszerre csak annyit süssünk, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben.
Oldalanként süssük a tócsnikat kb. 2 percig, vagy ameddig aranybarnára és ropogósra nem sülnek.
A kisült tócsnikat szedjük papírtörlőre, majd ha lecsepegett róluk a felesleges olaj, tegyük át tányérra.
Kínáljuk mellé a citromos, joghurtos szószt, és már ehetjük is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu