7 isteni szendvicskrém, amit öröm a kenyérre kenni: a kedvenceinkből válogattunk
A kevesebb néha több, igaz ez az étkezésre is, olykor a legegyszerűbb finomságok sokkal nagyobb sikert aratnak az étkezőasztalnál, mint a gazdagabb, főúri fogások.
A zöldborsó egész évben beszerezhető mirelit vagy befőttes változatban, ám amikor beköszönt a szezon, akkor érdemes friss állapotában fogyasztani a zsenge szemeket. A zöldborsó már tavasszal élvezhető, egész nyáron át. Ilyenkor kihagyhatatlan a leves és a főzelék a csemegéből, és persze más finomságokat is érdemes kipróbálni belőle.
A zöldborsó rendkívül egészséges, bővelkedik C- és B-vitaminban, az egészség szempontjából a legjobb nyersen vagy párolva fogyasztani. A kencerecept nyers borsóból is kipróbálható, igaz, akkor nem lehet szép simára turmixolni. A borsókrém fűszerezését a lehető legegyszerűbbre vettük, de citrom levével vagy egy kis chilipehellyel is izgalmasabbá teheted.
A zöldhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a borsót és a finomra aprított petrezselymet, és pároljuk 5-6 percig, közben gyakran kevergessük, és fűszerezzük sóval és borssal. Az utolsó 1 percben a tejfölt is keverjük hozzá, majd botmixer segítségével pürésítsük simára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu