![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes krumplipüré friss zöldborsóval dúsítva – Főételként is megállja a helyét
![zöldborsós krumplipüré cover](https://kep.index.hu/1/0/3907/39074/390740/39074023_2980303_0529359996aac895d6711b6288f0a2c9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A krumplipürét is el lehet készíteni változatosan, a színes és friss zöldségek elképesztően feldobják.
A krumplipüré nagyon szerethető köret, a klasszikus vasárnapi rántott csirke mellé nem is tudok elképzelni mást, jobban szeretem, mint a rizst. Nagyon egyszerű az elkészítése, de néhány dologra figyelni kell, hogy tényleg krémes és könnyed legyen.
Ebben az ételben az a jó, hogy a krumpli nagyon sokféle ízesítést elbír, zöldségekkel is feldobhatod. Ha nem bánod, hogy nem teljesen krémes, akkor párolva keverd hozzá a zöldségeket. Ha kapsz friss zöldborsót, akkor azt viszont pürésítve érdemes a krumplihoz adni, így akár hús nélkül is eheted a pürét, elég laktató lesz, nem beszélve a gyönyörű zöld színéről. A borsóval még fehérjét is bevihetsz a szervezetedbe.
Egészen más karaktere lesz a pürének, ha tepsiben sütöd meg, ekkor érdemes sajttal is feldobni, hogy még laktatóbb és krémesebb legyen. A tetejét süsd ropogósra.
Zöldborsós krumplipüré
![zöldborsós krumplipüré recept](https://kep.index.hu/1/0/3907/39074/390740/39074037_a501cd36fa225ecb0f3d7e7de935217b_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 200 gramm zöldborsó
- 400 milliliter tej
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük meg, ha megpuhult, szűrjük le. Öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd törjük össze. Közben a zöldborsót is főzzük puhára. Tegyük egy tálba, a petrezselyemmel együtt pürésítsük.
A kétféle pürét jól keverjük össze, ízlés szerint keverhetünk még hozzá vajat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!