Krémes krumplipüré friss zöldborsóval dúsítva – Főételként is megállja a helyét

zöldborsós krumplipüré cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumplipürét is el lehet készíteni változatosan, a színes és friss zöldségek elképesztően feldobják.

A krumplipüré nagyon szerethető köret, a klasszikus vasárnapi rántott csirke mellé nem is tudok elképzelni mást, jobban szeretem, mint a rizst. Nagyon egyszerű az elkészítése, de néhány dologra figyelni kell, hogy tényleg krémes és könnyed legyen.

Ebben az ételben az a jó, hogy a krumpli nagyon sokféle ízesítést elbír, zöldségekkel is feldobhatod. Ha nem bánod, hogy nem teljesen krémes, akkor párolva keverd hozzá a zöldségeket. Ha kapsz friss zöldborsót, akkor azt viszont pürésítve érdemes a krumplihoz adni, így akár hús nélkül is eheted a pürét, elég laktató lesz, nem beszélve a gyönyörű zöld színéről. A borsóval még fehérjét is bevihetsz a szervezetedbe.

Egészen más karaktere lesz a pürének, ha tepsiben sütöd meg, ekkor érdemes sajttal is feldobni, hogy még laktatóbb és krémesebb legyen. A tetejét süsd ropogósra. 

Zöldborsós krumplipüré

zöldborsós krumplipüré recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 kilogramm krumpli
  • 200 gramm zöldborsó
  • 400 milliliter tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük meg, ha megpuhult, szűrjük le. Öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd törjük össze. Közben a zöldborsót is főzzük puhára. Tegyük egy tálba, a petrezselyemmel együtt pürésítsük. 

A kétféle pürét jól keverjük össze, ízlés szerint keverhetünk még hozzá vajat.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük