![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Grillezett, zöldfűszeres kukoricasaláta: friss menta és bazsalikom gazdagítja
![kukoricasaláta2](https://kep.index.hu/1/0/3421/34216/342161/34216157_2619965_5a60f027ca75ef60e77e1472ecaa6199_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Szerencsére serpenyőben is elkészíthető a kukorica, valódi ízbomba, nagyon friss és izgalmas az összhatás.
Ez az egyszerű, de ízekben gazdag kukoricasaláta akár még salsaként is megállná a helyét. Egyszerre savanykás a zöldfűszeres, citromos öntettől, miközben édes a grillen karamellizálódott kukoricától. A friss bazsalikom és a menta nélkülözhetetlen összetevője a salátának, sokkal frissebb és finomabb lesz az összhatás, igazi nyári köret, amit ropogósra sült grillhúsok mellé ajánlunk igazán.
Ha nincs grillünk
Serpenyőben is elkészíthető a kukorica, de ebben az esetben érdemes előfőzni, hogy biztosan megpuhuljon. Tegyük a megpucolt kukoricacsöveket - a héjukkal együtt - forrásban lévő vízbe, majd 10 percig főzzük őket. Ha letelt az idő, szűrjük le a kukoricát, majd tegyük forró, száraz serpenyőbe, ugyanúgy, időközönként forgatva süssük, mintha grillen készítenénk. Ha szükséges, tehetünk alá egy kis olajat vagy vajat is. Mikor szépen megpirult, készen van.
Zöldfűszeres kukoricasaláta
![kukoricasaláta](https://kep.index.hu/1/0/3421/34216/342161/34216167_34d5e6f8f6dc95f544578428c53eca3e_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 cső kukorica
- 1 marék friss bazsalikom
- 0.5 marék friss menta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- vaj/olaj (sütéshez)
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a grillt. A kukoricacsöveket tisztítsuk meg a levelektől és szálaktól, kenjük le őket vékonyan olajjal vagy olvasztott vajjal, majd grillezzük 10-15 percig, időközönként forgassuk át.
Amíg sül a kukorica, egy aprítógépben dolgozzuk össze a zöldfűszereket és a fokhagymát, majd kisebb adagokban csurgassuk hozzá a citromlevet és az olívaolajat is, míg egynemű nem lesz az öntet.
A kukoricacsöveket állítsuk a laposabbik felükre, majd egy éles kés segítségével vágjuk le róluk a sült kukoricaszemeket. Keverjük alaposan össze a zöldfűszeres szósszal, sózzuk, borsozzuk.
Hús mellé, köretként kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!