Szaftos, fűszeres mexikói chilis bab: laktató és sűrű fogás
A mexikói chilis bab igazi férfias étel, ami nem azt jelenti, hogy mi, nők ne lehetnénk oda érte.
A fajitas a mexikói konyha egyik alapvető és széles körben elterjedt fogása, amely jellemzően valamilyen grillezett húsból, felcsíkozott paprikából és hagymából áll, az ízeket pedig a jellegzetes fűszerkeverék dobja fel.
Ebben a receptben a húst csicseriborsóval pótoltam, így vegánként és vegetáriánusként is bátran elkészítheted, de akkor is remek összeállítás, ha egyszerűen csak húsmentes vacsorára vágysz.
A fűszerkeveréket minden esetben magad állítsd össze, mert sokkal autentikusabb és intenzívebb lesz az étel íze, mint a bolti, előre csomagolt változatokkal.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és a paprikákat, és magas hőfokon pirítsuk őket 4-5 percig, hogy a széleik aranybarnára piruljanak.
Adjuk hozzá a leszűrt csicseriborsót, a fűszereket és a sót, és folyamatos keverés mellett pirítsuk össze további 4-5 perc alatt. Ha csípősebbre szeretnénk, adjunk hozzá extra chilipelyhet.
Ez a fajitas alapreceptje, kiegészítésként adhatunk hozzá további zöldségeket is, mint a kukorica vagy a borsó.
Pirított tortillalapokba pakoljuk, salsaszósszal, guacamoléval, sajtszósszal kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu