
Fűszeres kuszkuszsaláta zöldségekkel – Egészséges, laktató főétel is lehet

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen

Leveles tésztás, spárgás batyu: gyors finomságot mutatunk
A színes zöldségek nemcsak vidámmá, hanem nagyon egészségessé is teszik a kuszkuszsalátát.
A kuszkusz nemcsak egészséges, hanem nagyon finom is, sokféleképpen elkészíthető. Ez a kis gömböcske egyfajta tészta, melyet durumbúzadarából, olajból és sóból készítenek úgy, hogy kicsi golyókat sodornak, meghempergetik őket lisztben, majd kiszárítják.
Sokkal egyszerűbben elkészítheted, mint a rizst, és ezt fogyasztva sokkal egészségesebb ételhez jutsz, mert a kuszkusz - a szénhidráttartalma mellett - növényi fehérjeforrás is, így a fogyókúrádba is jobban beillesztheted. Kínálhatod köretként, de mivel elég semleges íze van, még jobb, ha zöldségekkel dúsítva salátát készítesz belőle.
Ha mégis köretként szeretnéd tálalni, akkor süss mellé egy adag jó szaftos kacsamellet. Tavasszal pedig vegyél sok zöldséget, azzal dúsítsd a kis szemeket. Azért is finom az alábbi saláta, mert az egyik zöldség puha, a másik pedig roppan a fogaid alatt.
Zöldséges kuszkuszsaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 gramm kuszkusz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 darab citrom
- 1 darab cukkini (kicsi)
- 2 szál sárgarépa
- 1 darab kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- 4 darab koktélparadicsom
- só
Elkészítés:
Önts a kuszkuszra kétszeres mennyiségű forró vizet, majd takard le. 5 perc után nézd meg, ha van rajta víz, öntsd le róla, majd hagyd letakarva még 15 percig. Ha készen van, keverj hozzá olívaolajat és sót.
Egy serpenyőben, egy pici olívaolajon párold meg a kockákra vágott cukkinit. A többi zöldséget vágd fel tetszőleges darabokra. (Minél apróbbra, annál finomabb lesz.)
Ha kihűlt a kuszkusz, forgasd hozzá a zöldségeket, sózd meg és nyomj rá citromlevet. Máris tálalhatod.
Fotó:Szász Eszter / Sóbors