Pasta primavera fél óra alatt: sokzöldséges tészta színes hozzávalókból
A pasta primavera egy igazi vitamindús nyárindító tésztaétel, amely annál jobb, minél több színes zöldség kerül bele.
A különböző tésztasaláták egész évben népszerűek, azonban nyáron élik igazán a fénykorukat. A hideg köret többek között egyszerűsége miatt lett közkedvelt, hiszen a tészta mellé szinte bármilyen kiegészítő belepakolható. Ebben a receptben egy zöldséges változatot mutatok, amelynek egyik különlegessége a tésztaválasztás: az elterjedtebb fusilli vagy penne helyett ugyanis makarónival készül.
A másik érdekessége a krémes öntet, amely ellenállhatatlanná teszi ezt az ételt. A majonéz mellé dijoni mustár, citromlé és fokhagyma is kerül, általuk pedig igazán frissítő és nyárias hatású lesz a saláta. A majonézből vegán változat szerepel a receptben, de ha számodra nem okoz problémát a tojásos verzió fogyasztása, akkor bátran használd azt.
A makarónit főzzük meg enyhén sós vízben a csomagoláson leírtak szerint. Szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel.
Közben az öntet hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a makarónit, a zöldségeket és a zöldfűszereket. Alaposan forgassuk össze, hogy a tésztát jól átjárja a szósz.
Hidegen fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu