Szaftos, zöldséges raguban puhult csirkemell: kiadós és finom

Zöldséges raguban puhult csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zöldséges, tejfölös raguban vajpuhára párolódik a csirkemell, így készítve ellenállhatatlanul finom, az egész családnak ízleni fog.

Az egyszerűen összedobható étek rizzsel vagy tésztával kínálva az igazi. A szószba hagyma, kaliforniai paprika és zöldborsó kerül, de más zöldségekkel is izgalmassá teheted: tetszés szerint gombával vagy angol zellerrel is szuper.

Játssz a fűszerekkel!

A ragu íze pikáns, köszönhetően a Cayenne-borsnak. Az ízesítéssel lehetsz még merészebb! A fűszerekhez keverhetsz kakukkfüvet vagy a végén friss tárkonnyal is megbolondíthatod, tejföl helyett pedig tejszínt is használhatsz.

Zöldséges raguban puhult csirkemell

Zöldséges raguban puhult csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 50 dkg csirkemell
  • kevés olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 100 g borsó
  • 2 dl víz
  • 300 g tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A sót forgassuk egybe a borssal, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.

A csirkemellet szeleteljük fel, tetszés szerint kicsit klopfoljuk ki. Ezután fűszerezzük meg a kikevert ízesítőkkel.

Kevés olajon pirítsuk oldalanként 2-3 percig, majd szedjük tányérra és tegyük félre.

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a finomra aprított paprikát is, 2-3 percig pirítsuk. Ezután a fűszerpaprikát és a borsót is keverjük hozzá, majd a hússzeleteket is helyezzük az edénybe, öntsünk rá vizet, és főzzük 10-15 percig. Adjuk hozzá a tejfölt, és néhány percig főzzük még.

A kész ételt rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon