Tartalmas, reggeli zöldséges muffin: ezzel energikusan indul a nap

2
Nyomtatás
Zoldseges-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A megszokott tojásos alap helyett ezek a muffinok tofuval készülnek, így akkor is megeheted, ha tojásallergiád van, vagy növényi étrendet követsz.

Ha unod a rohanós, gyorsan összedobott reggeliket, akkor a legközelebbi hétvégén szánj időt erre a mennyei zöldséges muffinra, és élvezd a tápláló, fehérjedús fogást.

A muffin különlegessége, hogy a hagyományos tojásos alap helyett tofuval készül, így ugyanolyan tartalmas és tápanyagdús lesz, de akkor is megeheted, ha tojásallergiád van, esetleg növényi étrendet követsz.

Zöldséges reggeli muffin

Zoldseges-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 500 g tofu
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 marék brokkoli apró rózsákra szedve
  • 50 g csiperke feldarabolva
  • 50 g bébispenót
  • 50 g aszalt paradicsom feldarabolva
  • 250 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 1 púpozott tk. kukoricakeményítő
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk bors
  • 0.5 tk. fekete Himalája-só (Kala Namak)
  • 1 csipet kurkuma
  • 1 ek. metélőhagyma apróra vágva
  • 0.5 tk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tofut csepegtessük le, tekerjük papírtörlőbe vagy tiszta konyharuhába, és helyezzünk rá valamilyen nehezéket – így préseljük 15-20 percig.

Közben hevítsük fel az olajat, és dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, azt is pirítsuk 1 percig, majd mehet bele a brokkoli, a gomba, az aszalt paradicsom és a spenót is, és pirítsuk őket 5-6 percig, vagy amíg a zöldségek közepesen puhák nem lesznek, a spenót pedig össze nem esik. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.

A tofut tördeljük aprítógépbe, adjuk hozzá a szójaitalt, a sörélesztőpelyhet, a kukoricakeményítőt, a kétféle sót, a borsot és a kurkumát, és dolgozzuk csomómentesre.

Öntsük a tofus keveréket a lepirított zöldségekre, majd keverjük bele a metélőhagymát és a sütőport is.

Alaposan kenjünk ki olajjal egy muffinformát, majd kanalazzuk bele a masszát. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük meg. A muffinokat hagyjuk 10 percig a sütőformában hűlni, majd szedjük őket hűtőrácsra, és fogyasztás előtt várjuk ki, amíg kissé megdermednek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon