Mérjük egy nagyobb edénybe a leszűrt csicseriborsót, a sót, a petrezselymet és a citromlevet, és egy krumplinyomóval vagy villával törjük darabosra őket.
Az olaj kivételével adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze.
Kevés olajjal hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, és kanalazzunk bele néhány evőkanálnyit a keverékből. A kanál hátával lapítsuk korong formájúra. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, célszerű egyszerre csak 3 tócsnit sütni.
Közepes hőfokon süssük 3-4 percig mindkét oldalukat, majd ha aranybarnák, szedjük őket papírtörlőre.
Ha egyszerre nem tudjuk az összes tócsnit elfogyasztani, de lefagyasztani sem szeretnénk, akkor a nyers masszát tegyük jól zárható edénybe, és 2-3 napig tároljuk hűtőben. Ez idő alatt bármikor frissen süthetünk egy-egy újabb adagot.