Egészséges és laktató wrap sok zöldséggel: fél óra alatt elkészül

4
Nyomtatás
zoldseges-wrap
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy jó wrap ebédre mindig szuper ötlet. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt bejövős szendvics, amelybe ezúttal csupa egészséges finomság kerül.

Hogyha egyszerűen elkészíthető ebédreceptet keresel, akkor ez a zöldséges wrap telitalálatnak ígérkezik. Amellett, hogy könnyű összeállítani, a hozzávalói is egészségesek és fehérjében gazdagok.

Igaz, ez a variáció húsmentesen készül, mégis a megannyi zöldség és a mennyei salátaöntet legalább olyan ízélményt nyújt, mintha csirkével vagy akár marhával készítenéd el.

Zöldséges wrap

zoldseges-wrap

Hozzávalók 4 darabhoz

A salátaöntethez:

  • 2 ek. mogyoróvaj
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 tk. lime-lé
  • 0.5 ek. juharszirup
  • 0.5 tk.

A quinoasalátához:

  • 150 g quinoa
  • 1 db sárgarépa
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 100 g vörösbabkonzerv
  • 150 g kukoricakonzerv
  • 4 levél tépősaláta

A szendvicshez:

  • 2 db tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

A gyömbért hámozzuk meg és reszeljük le.

Az öntet hozzávalóit tegyük bele egy közepes méretű befőttesüvegbe, majd alaposan rázzuk fel. Fél órára, vagy akár egy egész éjszakára is, tegyük be a hűtőbe.

A sárgarépát hámozzuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. Egy kisebb lábasban forraljunk fel sós vizet, és kb. 10 perc alatt főzzük benne puhára.

A salátaleveleket öblítsük le, majd csepegtessük le.

A kaliforniai paprikát mossuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A konzerves babot és kukoricát csepegtessük le, majd tegyük félre.

A salátához készítsük el a quinoát. A tökéletes quinoa elkészítéséhez itt találunk segítséget.

Egy nagy tálba tegyük bele a kész quinoát és a saláta többi hozzávalóját.

Locsoljuk meg gazdagon az öntettel. Keverjük össze, majd tegyük félre a salátát.

Egy közepes méretű tapadásmentes serpenyőt közepes lángon melegítsünk fel.

Tegyük bele egyesével a tortillalapokat, és mindkét oldalukat melegítsük 30-30 másodpercig.

Az átmelegedett tortillalapot tegyük egy nagy tányérra, majd a közepére szedjünk a salátából. Tegyünk rá 1-2 salátalevelet.

Hajtogassuk össze a tortillát, mintha csak egy ajándékot csomagolnánk. A két szélét hajtsuk be, majd tekerjük fel a tortillát. Így sem alulról, sem oldalról nem hullik majd ki a töltelék.

Végül csomagoljuk sütőpapírba, majd középen vágjuk félbe, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon