Pirosra sült csülök savanyú káposztával: így lesz ropogós a bőre
A fenséges csülök savanyúkáposzta-ágyon, sörrel nyakon öntve sül készre, így lesz a bőre szép piros és ropogós.
Másnaposság ellen mindenki másra esküszik, a legtöbben azonban egyetértenek abban, hogy macskajaj esetén egy tányérnyi minden jóval megpakolt, forró leves az igazi csoda. A mamák tanácsát megfogadva ilyenkor a hús-, káposzta- vagy a korhelyleves a legjobb választás.
A korhelyleves a régi recept szerint kolbásszal gazdagítva készül, ám nem árt, ha az ember változtat néha. Az ízletes levest érdemes füstölt tarjával is elkészíteni, ha pedig vegetáriánus vagy, krumplival tedd bőségesebbé. A korhelyleves tejföllel az igazi, de ezen a ponton is lehet újítani, használhatsz helyette tejszínt.
A füstölt tarját ízlés szerint szeleteljük fel, majd bő vízben főzzük 15-20 percig, utána szűrjük le, a főzőlét tegyük félre.
A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon dinszteljük üvegesre, utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Körülbelül 1-2 perc múlva keverjük hozzá a fűszerpaprikát és öntsük fel a tarja főzővizével.
Az alaposan átmosott, feldarabolt káposztát is adjuk a leveshez a kockákra vágott burgonyával és a tarjával együtt. Ezután fűszerezzük sóval, borssal és babérlevéllel a levest, főzzük fedő alatt 25-30 percig, míg az alapanyagok megpuhulnak.
A tejfölt keverjük simára 1-2 merőkanálnyi főzőlével, majd adjuk a leveshez. 2-3 perc főzés után tálalhatjuk is a fogást.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu