Babos burger gazdagon: fél órán belül kész a szaftos pogácsa
Húsmentes napokon nincs is jobb egy babos burgernél: a pogácsa szaftos, fűszeres, és a fehérjemennyiségről is gondoskodik.
Egyszerű, mégis nagyszerű receptet mutatok, ami alapján akár otthon is elkészítheted ezt a remek hús nélküli pogácsát, de a grillszezonban is bármikor előveheted. Gyorsan és egyszerűen készül, hiszen konzerves csicseriborsó az alapja, így nem kell az áztatással és a főzéssel foglalkoznod. Természetesen száraz csicseriből is készítheted, ebben az esetben azonban jóval tovább tartanak majd az előkészületek.
A darabosra zúzott csicserihez jön a gazdag fűszerezés, a masszát pedig zabpehely tartja össze és teszi tartalmasabbá. Így egy teljesen gluténmentes pogácsa lesz a jutalmad. A megadott mennyiségek 3 darab, egyenként kb. 150 grammos pogácsára elegendők.
Az olívaolajat hevítsük fel, és dinszteljük benne 3-5 percig a zellert, a zöldhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a csicseriborsót, és egy krumplinyomóval zúzzuk darabosra, de már annyira pürésre, hogy többnyire összeálljon.
Adjuk hozzá a zabpelyhet és a fűszereket, majd gyúrjuk összeálló pogácsaalappá. Osszuk három egyenlő részre, és formázzunk belőle korongokat. Ha nagyon lágy a massza, vagy szétesik, akkor tegyük őket 30 percre fagyasztóba, hogy megdermedjenek.
Hevítsünk fel egy serpenyőt kevés olajjal, és mindkét oldalukon süssük a pogácsákat 5-7 percig, vagy amíg szép aranybarnák lesznek.
Pakoljuk a pogácsákat hamburgerbuciba, díszítsük zöldségekkel, magvakkal, kedvenc szószainkkal.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu