Mesés burger csicseriborsóval: fűszeres és szaftos a pogácsa
A növényi pogácsával készült hamburgerek fénykorukat élik: most egy szaftos, gyorsan készülő csicseriborsós változatot mutatunk.
Egyszerű, mégis nagyszerű receptet mutatok, ami alapján akár otthon is elkészítheted ezt a remek hús nélküli pogácsát, de a grillszezonban is bármikor előveheted. Gyorsan és egyszerűen készül, hiszen konzerves csicseriborsó az alapja, így nem kell az áztatással és a főzéssel foglalkoznod. Természetesen száraz csicseriből is készítheted, ebben az esetben azonban jóval tovább tartanak majd az előkészületek.
A darabosra zúzott csicserihez jön a gazdag fűszerezés, a masszát pedig zabpehely tartja össze és teszi tartalmasabbá. Így egy teljesen gluténmentes pogácsa lesz a jutalmad. A megadott mennyiségek 3 darab, egyenként kb. 150 grammos pogácsára elegendők.
Csicseris burger
Hozzávalók 3 darabhoz
- 1 ek olívaolaj
- 2 db zellerszár apróra vágva
- 3 szál zöldhagyma felkarikázva
- 5 gerezd fokhagyma lereszelve
- 450 g konzerves csicseriborsó leszűrve
- 4 ek zabpehely
- 0.5 tk őrölt koriander
- 0.5 tk őrölt kömény
- 0.5 tk füstölt paprika
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az olívaolajat hevítsük fel, és dinszteljük benne 3-5 percig a zellert, a zöldhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a csicseriborsót, és egy krumplinyomóval zúzzuk darabosra, de már annyira pürésre, hogy többnyire összeálljon.
Adjuk hozzá a zabpelyhet és a fűszereket, majd gyúrjuk összeálló pogácsaalappá. Osszuk három egyenlő részre, és formázzunk belőle korongokat. Ha nagyon lágy a massza, vagy szétesik, akkor tegyük őket 30 percre fagyasztóba, hogy megdermedjenek.
Hevítsünk fel egy serpenyőt kevés olajjal, és mindkét oldalukon süssük a pogácsákat 5-7 percig, vagy amíg szép aranybarnák lesznek.
Pakoljuk a pogácsákat hamburgerbuciba, díszítsük zöldségekkel, magvakkal, kedvenc szószainkkal.
-
2024-05-06 08:52:01
-
2024-05-04 09:28:01
-
2024-05-02 10:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!