Spenótos lasagne mentes besamellel: vitaminbomba ebéd egyszerűen

Spenotos-lasagne-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos paradicsomos lasagne helyett próbáld ki ezt a friss spenótból készült változatot: könnyed, tápláló és tele van vitaminokkal!

Ha valami igazán különleges, nem hétköznapi olasz fogásra vágysz, akkor készítsd el ezt a zöldséges lasagnét. Sok spenót és fokhagyma az alapja, és krémes besamel gazdagítja, amely szintén növényi hozzávalókból készül, így tejallergia esetén is nyugodtan megeheted.

A hagyományos paradicsomos-húsos változathoz képest sokkal egyszerűbben összedobhatod, így akár hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is beillik. Emellett sokkal alacsonyabb a kalória- és zsírtartalma, így alakbarátabb is.

Spenótos lasagne

Spenotos-lasagne

Hozzávalók 4 személyre

A spenótos töltelékhez:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 10 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 500 g friss spenót megtisztítva
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors

Az összeállításhoz:

  • 12 db lasagnelap
  • 1 adag tejmentes besamel a leírás szerint
  • 100 g reszelt vegán sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsük fel az olívalajat, és 2-3 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1-2 percig. Mehet bele a spenót is, sózzuk, borsozzuk, és nagyon kevés vízzel, fedő alatt pároljuk 2-3 percig. Időnként keverjük át, majd ha a levelek teljesen megpuhultak, akkor két fakanállal tépkedjük apróbb darabokra az edényben. Tegyük félre.

Készítsük el a besamelt az ebben a receptben leírtak szerint, majd állítsuk össze a lasagnét. Első lépésként terítsünk szét 2-3 evőkanál besamelt egy közepes tepsiben vagy jénaiban. Erre jöhet 3 darab lasagnetésztalap, egy adag besamel, majd egy réteg spenót. Ismét tésztalap, besamel, majd újabb adag spenót. A végére 3 réteg spenót és 4 réteg tésztalap alkotja a lasagnét úgy, hogy a legfelső tésztarétegre bőségesen hagyjunk besamelt.

Szórjuk meg reszelt sajttal, és 30 percre tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük