Répatorta-zabkása 5 perc alatt: tápláló reggeli főzés nélkül

Repatorta-zabkasa-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az 5 perces zabkása ízben abszolút a répatortát idézi, ugyanakkor finom és egészséges napindító is egyben.

A zabkásával sosem jársz rosszul: akármilyen ízesítésű is, biztos lehetsz benne, hogy egy tartalmas fogást kapsz, amely rostban gazdag, és több órára ellát energiával. Ez a változat pedig extrán vitamindús is, hiszen reszelt sárgarépa is kerül bele, a fahéjnak és a gyömbérnek köszönhetően pedig valóban olyan lesz, mint egy szuper krémes répatorta, csak sokkal egyszerűbben készül.

Az egyéjszakás zabkását ugyanis nem kell főzni, csak összekeverni a hozzávalókat, és egy éjszakán át pihentetni: ezalatt a zabpehely felszívja a folyadékot, és főzés nélkül puhul meg.

Répatorta-zabkása

Repatorta-zabkasa

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 50 g zabpehely
  • 1 közepes reszelt répa
  • 250 ml kókusz- vagy más növényi ital
  • 1 ek juharszirup vagy más folyékony édesítő
  • 1 csipet
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk gyömbér
  • 1 tk vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy befőttesüvegben alaposan keverjünk össze minden hozzávalót, és zárjuk le a tetejét.

Éjszakára tegyük hűtőbe, és másnap reggel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük