Répatorta-zabkása 5 perc alatt: tápláló reggeli főzés nélkül
Ez az 5 perces zabkása ízben abszolút a répatortát idézi, ugyanakkor finom és egészséges napindító is egyben.
A zabkásával sosem jársz rosszul: akármilyen ízesítésű is, biztos lehetsz benne, hogy egy tartalmas fogást kapsz, amely rostban gazdag, és több órára ellát energiával. Ez a változat pedig extrán vitamindús is, hiszen reszelt sárgarépa is kerül bele, a fahéjnak és a gyömbérnek köszönhetően pedig valóban olyan lesz, mint egy szuper krémes répatorta, csak sokkal egyszerűbben készül.
Az egyéjszakás zabkását ugyanis nem kell főzni, csak összekeverni a hozzávalókat, és egy éjszakán át pihentetni: ezalatt a zabpehely felszívja a folyadékot, és főzés nélkül puhul meg.
Répatorta-zabkása
Hozzávalók 1 adaghoz
- 50 g zabpehely
- 1 közepes reszelt répa
- 250 ml kókusz- vagy más növényi ital
- 1 ek juharszirup vagy más folyékony édesítő
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 0.5 tk gyömbér
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy befőttesüvegben alaposan keverjünk össze minden hozzávalót, és zárjuk le a tetejét.
Éjszakára tegyük hűtőbe, és másnap reggel fogyasszuk.
Ez is érdekelhet
-
2024-01-29 08:52:01
-
2024-01-03 06:32:00
-
2023-09-17 11:08:02
Címkék:
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!