Egyéjszakás zabkása téli kivitelben: fahéjas-vaníliás ízesítést kap

egyejszakas-zabkasa2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár hozzávalóból készül ez a tápláló és isteni reggeli, amely rostban és fehérjében is gazdag, így ellát energiával a nap további részére.

Ha reggelente mindig rohansz a munkába, és egy szendvicset sincs időd összedobni, keverd be este ezt a zabkását 5 perc alatt, másnap pedig csak ki kell kapnod a hűtőből.

Az ízesítését nyugodtan alakítsd ízlés szerint, simán fahéjjal és vaníliával is isteni, de ha még intenzívebb ízekre vágysz, valamilyen magvajat is keverj bele, a mandula vagy a mogyoró tökéletes választás. Juharszirup helyett cukorral vagy mézzel is édesítheted.

A bekevert zabkását tedd egy éjszakára a hűtőbe: a chiamagtól sűrű, szinte pudingos állaga lesz, és a zabpehely is szépen megszívja magát.

Fahéjas egyéjszakás zabkása

egyejszakas-zabkasa

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 50 g zabpehely
  • 120 ml tej vagy növényi ital
  • 1 ek chiamag
  • 4 tk juharszirup
  • 0.5 tk fahéj
  • 0.5 tk vaníliakivonat
  • 1 nagy csipet
  • 1 tk mogyoróvaj (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban vagy pohárban keverjünk össze minden hozzávalót. Ha használunk mogyoróvajat, olvasszuk meg pár másodperc alatt mikróban, hogy könnyebb legyen elkeverni.

Tegyük a zabkását a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap reggel már kínálhatjuk is.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük