Egyéjszakás zabkása téli kivitelben: fahéjas-vaníliás ízesítést kap
Pár hozzávalóból készül ez a tápláló és isteni reggeli, amely rostban és fehérjében is gazdag, így ellát energiával a nap további részére.
Ha reggelente mindig rohansz a munkába, és egy szendvicset sincs időd összedobni, keverd be este ezt a zabkását 5 perc alatt, másnap pedig csak ki kell kapnod a hűtőből.
Az ízesítését nyugodtan alakítsd ízlés szerint, simán fahéjjal és vaníliával is isteni, de ha még intenzívebb ízekre vágysz, valamilyen magvajat is keverj bele, a mandula vagy a mogyoró tökéletes választás. Juharszirup helyett cukorral vagy mézzel is édesítheted.
A bekevert zabkását tedd egy éjszakára a hűtőbe: a chiamagtól sűrű, szinte pudingos állaga lesz, és a zabpehely is szépen megszívja magát.
Fahéjas egyéjszakás zabkása
Hozzávalók 1 adaghoz
- 50 g zabpehely
- 120 ml tej vagy növényi ital
- 1 ek chiamag
- 4 tk juharszirup
- 0.5 tk fahéj
- 0.5 tk vaníliakivonat
- 1 nagy csipet só
- 1 tk mogyoróvaj (opcionális)
Elkészítés:
Egy kis tálban vagy pohárban keverjünk össze minden hozzávalót. Ha használunk mogyoróvajat, olvasszuk meg pár másodperc alatt mikróban, hogy könnyebb legyen elkeverni.
Tegyük a zabkását a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap reggel már kínálhatjuk is.
-
2024-04-18 08:32:01
-
2024-04-09 10:16:01
-
2024-02-22 08:32:01
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!