A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, egy kanállal kaparjuk ki a magjait, majd vágjuk a feleket négybe, hogy összesen 8 szeletet kapjunk. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, takarjuk le alufóliával, és 180 fokon süssük puhára 50-60 perc alatt. Vegyük ki a sütőből, és ha eléggé kihűltek, hámozzuk meg. Tegyük félre.
Egy közepes edényben hevítsük fel az olívaolajat, és 2-3 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, 1-2 percig pirítsuk, majd keverjük bele a krumplit. Öntsük fel alaplével, sózzuk meg, adjuk hozzá a fűszereket (gyömbér, fahéj, chili), és fedő alatt főzzük puhára 15-20 perc alatt.
Adjuk hozzá a sütőtököt, öntsük hozzá a kókusztejet, és kézi botmixerrel dolgozzuk selymesre.
Még melegen fogyasszuk: pirított tökmaggal és ezzel a fokhagymás házi krutonnal a legjobb!