Ropogós külsejű, krumplis halpogácsa: olajszag nélkül is készítheted

halpogacsa
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerűen, gyorsan összedobható halpogácsa főételnek, feltétnek és szendvicsbe is kiváló, ráadásul sütőben sül pirosra.

A halat érdemes minél többször beiktatni az étrendedbe, hisz kiváló fehérjeforrás, a tengeri fajták pedig omega-3 zsírsavban is gazdagok. Ha változatosabbá tennéd a halétkeket, ne csak panírozva és sütve fogyaszd. Próbáld ki a halpogácsát is! A fogást krumpli teszi még laktatóbbá. 

Fontos, hogy friss, minőségi halat válassz! A tőkehal kiváló alapja lehet a pogácsának. Finom, enyhén édeskés az íze, és jól fűszerezhető. Ha nincs kedved párolni, halkonzervvel is helyettesítheted. Az étel nagy előnye még, hogy tepsiben sül, így nem terheli meg a gyomrot. 

Tálaláskor citromlével is meglocsolhatod. A különféle saláták, szószok jól mennek hozzá. 

Krumplis halpogácsa

halpogacsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tőkehalfilé
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál friss, aprított petrezselyem vagy kapor
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • citromlé a tálaláshoz
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt krumplit vágjuk karikákra vagy kockára, és sós vízben főzzük puhára körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törjük össze.

A halat kevés olajon pároljuk meg, és villával nyomkodjuk szét.

Egy nagy tálban keverjük össze a megtört krumplit, a halat, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, az aprított petrezselymet vagy kaprot, és a sót, borsot. Formázzunk pogácsákat a masszából, és rendezzük egy olajjal vékonyan kikent tepsibe.

Süssük a halpogácsákat előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarnára sülnek és ropogósak lesznek.

Hagyjuk őket egy kicsit hűlni, majd tálaljuk szósszal vagy salátával.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük