Üde, tavaszi krémleves: friss, roppanós retekkel kínálva az igazi
Az izgalmas krémleves kaporral megbolondítva készül. Igazi tavaszi fogás, mely melegen és hidegen is jólesik.
A hónapos retek a tavasz első hírnöke: pompás, vitamindús zöldség, melyből rengetegféle finomság készülhet. Mi most krémes leves feltétjeként ajánljuk.
A levest a főszereplő retek mellett póréhagyma, fokhagyma, sárgarépa és krumpli alkotja. A retek vékonyan szelve kerül a selymes levesbe, így őrizve meg ízét, roppanós textúráját. A tavaszi fogásban kapor és uborka is helyet kap. A könnyed leves melegen és hidegen kínálva is finom, ha szeretnéd, tejszín helyett joghurttal készítve is kipróbálhatod, tálalásnál pedig kruton is kerülhet bele.
Tavaszi krémleves retekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab póréhagyma
- kevés olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab sárgarépa
- 3 darab krumpli
- alaplé vagy víz
- só és bors ízlés szerint
- 300 ml tejszín
- 1 csokor hónapos retek
- 1 darab kígyóuborka
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, majd kevés olajon futtassuk meg. Ezután keverjük hozzá a megtisztított, darabolt fokhagymát, sárgarépát, burgonyát, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel. A levest fűszerezzük sóval és borssal.
Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsük hozzá a tejszínt és főzzük forrásig. Ezután botmixerrel pürésítsük simára, majd még 1-2 percre tegyük vissza a tűzhelyre.
A megtisztított retket szeleteljük hajszálvékonyra az uborkával együtt, majd keverjük a levesbe.
A kaprot vágjuk finomra és keverjük a levesbe.
-
2024-04-20 07:50:02
-
2024-04-02 09:32:01
-
2024-03-21 06:30:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!