Üde, tavaszi krémleves: friss, roppanós retekkel kínálva az igazi

Tavaszi retekkrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az izgalmas krémleves kaporral megbolondítva készül. Igazi tavaszi fogás, mely melegen és hidegen is jólesik.

A hónapos retek a tavasz első hírnöke: pompás, vitamindús zöldség, melyből rengetegféle finomság készülhet. Mi most krémes leves feltétjeként ajánljuk.

A levest a főszereplő retek mellett póréhagyma, fokhagyma, sárgarépa és krumpli alkotja. A retek vékonyan szelve kerül a selymes levesbe, így őrizve meg ízét, roppanós textúráját. A tavaszi fogásban kapor és uborka is helyet kap. A könnyed leves melegen és hidegen kínálva is finom, ha szeretnéd, tejszín helyett joghurttal készítve is kipróbálhatod, tálalásnál pedig kruton is kerülhet bele.

Tavaszi krémleves retekkel

Tavaszi retekkrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab póréhagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 3 darab krumpli
  • alaplé vagy víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 300 ml tejszín
  • 1 csokor hónapos retek
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk vékony karikákra, majd kevés olajon futtassuk meg. Ezután keverjük hozzá a megtisztított, darabolt fokhagymát, sárgarépát, burgonyát, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel. A levest fűszerezzük sóval és borssal.

Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsük hozzá a tejszínt és főzzük forrásig. Ezután botmixerrel pürésítsük simára, majd még 1-2 percre tegyük vissza a tűzhelyre.

A megtisztított retket szeleteljük hajszálvékonyra az uborkával együtt, majd keverjük a levesbe.

A kaprot vágjuk finomra és keverjük a levesbe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük