Egyben sült, kolbásszal töltött fasírt: mutatós és nagyon finom
A szaftos fasírt remek választás családi vagy baráti ebédre, ha marad belőle, másnap szendvicsalapanyagnak is tökéletes.
Kevés olyan húsétel van, mely másnap is finom, de az egyik ilyen a tojással töltött egybefasírt, amely Stefánia-szelet vagy -vagdalt néven ismert. A gusztusos finomság melegen bármilyen körettel fenséges, a maradékot pedig hidegen is élvezetes elfogyasztani, mondjuk szendvics formájában.
A klasszikus recepten érdemes változtatni, ha van kedved, játssz a darált fűszerezésével. Pikánsabbá teheted, vagy reszelt sárgarépával és zellerrel is megbolondíthatod. Ha pedig szereted a bacont, csomagold bele az egybefasírtot, nagyon mutatós és finom lesz így. Ráadásul attól sem kell félned, hogy kiszárad a hús, mivel a szalonna szaftosan tartja.
A forrásban lévő vízbe tegyünk bele 8 darab tojást, és 8-10 perc alatt főzzük keményre. Ezután hűtsük ki, és pucoljuk meg őket.
A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre.
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, a maradék két tojást, a sót, borsot, fokhagymát, fűszerpaprikát és zsemlemorzsát.
Vegyünk elő egy őzgerinc- vagy egy kenyérformát. Kenjük ki kevés olajjal, és szórjunk bele zsemlemorzsát. Ezután tegyük bele a bacont úgy, hogy a végei kilógjanak. A baconre a darált húsos keverék felét nyomkodjuk rá, majd tegyük bele a főtt tojásokat. Ezután a maradék darált hússal fedjük be, és a bacon kilógó részeivel takarjuk be.
A fasírtot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük készre. (Sütőtől függően néhány perccel hamarabb vagy tovább is készülhet a Stefánia.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu