Kiadós, isteni tonhalas szendvics: szaftos, majonézes krém kerül bele

tszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tonhalas szendvics a világ egyik legfinomabb harapnivalója, mely pillanatok alatt elkészül, ráadásul kedvedre tudod variálni, mi kerüljön a krémbe.

A hal egészséges és finom, mégsem kerül gyakran terítékre, szinte csak karácsonykor vagy a strandszezon idején fogyasztjuk. Pedig a fehérjedús alapanyagból rengetegféle izgalmas finomság készülhet, köztük az egyik legnagyobb kedvenc, a tonhalas szendvics.

A gyorsan összedobható kencében majonéz gondoskodik a krémes textúráról, a mustártól pedig pikánsabb zamatot kap. A finomsághoz érdemes zöldségeket is keverni, a hagyma kötelező, mellé uborka, avokádó, paprika vagy petrezselyem kerülhet. Mi most uborkával készítettük, de a mennyiségét alakíthatod ízlésed szerint, vagy más zöldséggel dobd fel a tonhalas krémet.

Tonhalas szendvics

tszct

Hozzávalók 2 darabhoz

Szendvics:

  • 280 g tonhal
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 fej lila vagy vöröshagyma
  • 4 marék kígyóuborka finomra aprítva
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 szelet kenyér

Tálalás:

  • saláta ízlés szerint
  • paprika ízlés szerint
  • paradicsom ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalat öntsük szűrőbe és csepegtessük le, ezután tegyük keverőtálba.

Adjuk hozzá a majonézt, mustárt, a finomra aprított hagymát és uborkát. Ezután ízesítsük sóval, borssal és citromlével, keverjük össze az alapanyagokat.

A kenyereket kenjük meg a krémmel, majd illesszünk kettőt össze. A szendvics mellé kínáljunk friss salátát, paprikát, paradicsomot.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük