Brokkolival kevert, szaftos csirkefasírt: sütőbe tolva készül

9
Nyomtatás
Brokkolival kevert csirkefasírt cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínycsiklandó csirkefasírt brokkolival keverve, ruha nélkül sül készre. Tökéletes választás főzelék mellé.

A tepsiben pirult csirkefasírt igazán különleges, köszönhetően a brokkolinak. Ha fasírt, akkor általában a zsemlemorzsa is szerepet kap, hisz a finomság zsemlemorzsás ruhában pirul.

Ez a recept azonban bunda nélkül készül: a morzsa csak a masszába kerül, de helyette szikkadt kenyeret is használhatsz. A fasírt fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani, aki szereti a csípőset, bátran adjon hozzá csípős paprikakrémet. 

A fasírt sütőben pirul, leheletnyi olajjal, de a hagyományos módon, bő olajban is megsütheted. Ha pedig van forró levegős géped, abban is készülhet a finomság. A brokkolis csirkefasírt tökéletes főzelék mellé, de kínálható rizses vagy krumplis körethez is.

Brokkolival kevert csirkefasírt

Brokkolival kevert csirkefasírt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej brokkoli
  • 70 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg, majd daraboljuk apróra.

A húst vágjuk apróra vagy daráljuk le.

Az előkészített húshoz forgassuk hozzá a feldarabolt brokkolit, sót, borsot, fokhagymakrémet, hagymakrémet, zsemlemorzsát és a tojást. A masszát alaposan keverjük össze, ezután formázzunk belőle tetszés szerinti labdákat.

Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, kenjük ki kevés olajjal, majd sorakoztasuk rá a fasírtokat.

A fasírtokat kenjük le egy kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg a fasírtokat.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon