Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: kaporral, mustárral ízesítsd
Épp olyan krémes, mint a klasszikus krumplisaláta, azonban sokkal jobban jársz vele, hiszen a majonéz elkészítésével sem kell bajlódnod.
Egy hihetetlenül halas, mégis húsmentes salátát dobhatsz össze percek alatt, ami annyira finom, hogy biztos a repeta. Mivel ez egy vegán fogás, nem tartalmaz tonhalat, ízben és állagban azonban kétségtelenül hozza az eredetit. Az étel fehérjetartalmáról a csicseriborsó gondoskodik, amely egyben a saláta egyedi textúrájáért is felel.
A halas ízt a Nori alga adja, amely egy ehető tengeri fűféle, és leggyakrabban négyzet alakú lapok formájában kapható. Ha szereted a sushit, akkor bizonyára találkoztál már ezzel a hozzávalóval, hiszen a maki tekercseket is Nori algalapokba „csomagolják”. A kissé sós, halas ízű összetevőt nem érdemes kihagyni a receptből, hiszen akkor épp a lényegétől fosztod meg a salátát.
Mindezek mellett pedig olyan ízesítők is helyet kapnak az ételben, mint a kapor, a mustár, a zeller vagy a citromlé, így garantált a semmi máshoz nem fogható ízélmény. A salátát önmagában, köretként vagy szendvicsfeltétként is fogyaszthatod.
Tegyünk minden hozzávalót egy aprítógépbe, és dolgozzuk darabosra őket.
Érdemes lehet a gép pulzáló funkcióját használni, mert úgy kisebb eséllyel turmixoljuk túl pépesre az alapanyagokat.
Az elkészült salátából készítsünk szendvicset, friss zöldségekkel kínáljuk. Hűtőben tároljuk, és három napon belül fogyasszuk el.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu