Csokis mogyorófalatkák percek alatt: fehérjedús nasi 2 hozzávalóból

17
Nyomtatás
Csokis-mogyorofalatkak-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezek a csokis mogyorófalatkák gyorsan, mindössze 2 hozzávalóból készülnek: nyárra is tökéletes, sütés nélküli nasi!

A csokis mogyorófalatkák (angol nevén peanut clusters) egy roppant gyors és egyszerű nasi, amely nyárra is tökéletes választás, hiszen sütés nélkül készül. A hozzá szükséges 2 alapanyag a pörkölt földimogyoró és az étcsoki, és ha ezeket jól kombinálod, akkor egy kifejezetten egészséges harapnivalót hozhatsz ki a receptből.

Én olaj nélkül pirított, sós földimogyorót használtam, amelyet szükség szerint sótlanra is cserélhetsz: a sót teljesen ki is hagyhatod a nasiból, vagy ha egy kis csavart vinnél az összeállításba, akkor feldobhatod egy kevés tengeri sóval. A csokival ugyanígy érdemes eljárnod: válassz minél magasabb kakaótartalmú, tejmentes étcsokit, így minimális hozzáadott cukorral készítheted el a fehérjedús harapnivalódat.

Csokis mogyorófalatkák

Csokis-mogyorofalatkak

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 100 g legalább 75%-os étcsoki (de akár 90%-os is lehet)
  • 150 g pörkölt, sós földimogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeljük kockákra, és gőz felett olvasszuk fel.

Keverjük bele a mogyorót, majd kanalazzunk kávéskanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tányérra vagy tálcára, kis halmokat létrehozva.

Tegyük hűtőbe, és legalább 1 órát hagyjuk dermedni. Tetszés szerint szórjuk meg egy kevés tengeri sóval. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon