Puffasztott rizs csokiba mártva: egyszerűen készül az egészséges nasi
Egyszerűen készül, roppanós, gluténmentes és egészséges nasi, ami nyáron is tökéletes, mert nem igényel sütést!
A csokis mogyorófalatkák (angol nevén peanut clusters) egy roppant gyors és egyszerű nasi, amely nyárra is tökéletes választás, hiszen sütés nélkül készül. A hozzá szükséges 2 alapanyag a pörkölt földimogyoró és az étcsoki, és ha ezeket jól kombinálod, akkor egy kifejezetten egészséges harapnivalót hozhatsz ki a receptből.
Én olaj nélkül pirított, sós földimogyorót használtam, amelyet szükség szerint sótlanra is cserélhetsz: a sót teljesen ki is hagyhatod a nasiból, vagy ha egy kis csavart vinnél az összeállításba, akkor feldobhatod egy kevés tengeri sóval. A csokival ugyanígy érdemes eljárnod: válassz minél magasabb kakaótartalmú, tejmentes étcsokit, így minimális hozzáadott cukorral készítheted el a fehérjedús harapnivalódat.
A csokit tördeljük kockákra, és gőz felett olvasszuk fel.
Keverjük bele a mogyorót, majd kanalazzunk kávéskanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tányérra vagy tálcára, kis halmokat létrehozva.
Tegyük hűtőbe, és legalább 1 órát hagyjuk dermedni. Tetszés szerint szórjuk meg egy kevés tengeri sóval. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu