
Retró, sós, édes és töltött kiflik egy helyen: mindenki megtalálja a kedvére valót

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
A kifli a magyar konyha egyik legkedveltebb péksüteménye, amely édes és sós változatban is készülhet.
Természetesen más nemzetek számára sem ismeretlen ez a péksütemény, sokféle izgalmas recept szerint kipróbálható. Mi most a hazai vonalon maradunk, és a magyar konyha legkedveltebb kiflireceptjeit szedjük egy csokorba.
A kifli édes, tökéletes aprósütemény, míg sósan reggelire szokás fogyasztani, vagy vendégváró is lehet belőle. Egyszerű hétköznapokon és ünnepekkor is sülhet kifli, minden alkalomra találni valamilyen receptet. Legyen szó vendégvárásról, reggelinek való pékáruról vagy valamilyen buliba készült sós változatról, amely remek választás italozgatás mellé.
Ha te is szereted a kifliket, akkor ne lapozz tovább, mutatjuk a legfinomabb receptjeinket. Találsz köztük édes és sós recepteket is, ezeket a finomságokat érdemes letesztelni, nem lesz rájuk panasz.
Házi sós kifli
A gusztusos házi kifli receptje nagyon szerethető, hisz finom, jól bírja a csomagolást, és extra alapanyagokkal is feldobható. A kiflit többféle méretben is elkészítheted, a legjobb, ha arra törekszel, hogy minél aprób legyen, így tökéletes sós vendégváró. A házi pékáru jólesik magában, és kínálhatsz mellé kencét, ha pedig szeretnéd, bátran töltsd meg sajttal, kolbásszal, virslivel vagy sonkával.

Sajttal és sonkával töltött kifli
A sajttal és sonkával töltött kifli pihe-puha, remekül bírja a csomagolást, épp ezért ott a helye az uzsonnásdobozban. A kifliket a legjobb közepes méretben elkészíteni, de ha szeretnéd, akkor nagyobb vagy kisebb formában is tekerheted a tésztát. A töltött kifli mindenféle plusz nélkül csodás, de érdemes a tetejét szezámmaggal, fekete szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórni, így sokkal mutatósabb és finomabb.

Töltött kifli leveles tésztából
Leveles tésztából is készülhet töltött kifli, ez édes és sós feltéttel is gazdagítható. Pillanatok alatt, egyszerűen összeállítható, aztán már lehet is falatozni a finomságot. Mi most egy sós verziót ajánlunk, amelybe krémsajt, sonka és sajt kerül. Hogy még frissebb legyen az összhatás, zöldfűszer is kerülhet a krémsajt mellé. Ha pedig inkább édesen próbálnád ki, akkor ne habozz, kend meg lekvárral vagy mogyorókrémmel a tésztát.

Kefires, sajtos kifli
A kefires, sajtos kifli látványra pont olyan, mint egy croissant. A finomság tésztája elképesztően puha, köszönhetően a kefirnek. A házi kifliből érdemes dupla adaggal gyártani, mert jól tárolva napokig megőrzi szerethető textúráját. A finomság egy bögre tej vagy kakaó mellé tökéletes, és még szendvicset is összedobhatsz belőle, méghozzá nem is akármilyet!

Mamaféle krumplis kifli
A mamaféle krumplis kifli örökölt recept, ami sosem okoz csalódást. A finomság tésztája porhanyós, köszönhetően a libazsírnak, amely pluszízzel is felruházza a harapnivalót. A kifliket vendégvárónak is összedobhatod, és maradék krumplipüréből is elkészítheted ezt a békebeli receptet.

Cifra kifli
Az édes és mutatós cifra kifli napindítónak is jó választás. A finomság egyszerűen készül, ennek ellenére nagyon látványos, hisz kétfajta tészta alkotja a kiflit, vaníliás és kakaós. A receptet továbbgazdagíthatod: a vaníliás részhez keverhetsz rumot, a kakaóshoz pedig csokidarabokat, így még finomabb.

Omlós baracklekváros kifli
Az omlós baracklekváros kifli csodafinom vendégváró, amelyből érdemes nagyobb adaggal készülni, mivel pillanatok alatt elkapkodják a vendégek. A tészta strapabíró, finom porhanyós. Bármilyen lekvárral kipróbálhatod, a receptben baracklekvárral ajánljuk. A tölteléket még izgalmasabbá teheted, ha darált diót vagy mandulát is szórsz rá.

Pozsonyi kifli
A márványos külsejű pozsonyi kifli bőséges töltelékkel az igazi. Hagyományosan a töltelék mákos vagy diós, de ha kísérletező kedvű vagy, akkor mandulával vagy gesztenyével is kipróbálhatod. A pozsonyi kifli tésztájából bejgli is készülhet, és a márványos hatás elérése végett pont úgy kell vele bánni, mint a karácsonyi tekerccsel.

Lekváros, túrós kifli
A lekváros, túrós kifli különlegessége a tésztában rejlik, finom porhanyós, köszönhetően a túrónak, vajnak és a tejfölnek. A kifliket bármilyen ízesítésű lekvárral megkenheted. Miután kisültek, porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintve kínáld, bármilyen alkalomra remek választás ez az aprósüti.

Régimódi csodakifli
A régimódi csodakifli tésztája többféle recept szerint kipróbálható, vannak olyan családok, ahol vajjal és tejföllel készítik a tésztát, míg mások tejjel és zsírral gyúrják. Bármilyen változatot is próbálj ki, ez az aprósüti nagyon finom! Érdemes kakaóval tölteni meg a tésztát, és bőséges porcukorba hempergetni. Az aprósüti tripla adaggal is készülhet, mivel minél több napot áll, annál porhanyósabb lesz a textúrája.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Sági Zsófia/Sóbors